ΠΟΥ: Ισραήλ και Χαμάς συμφωνούν σε τριήμερες παύσεις για τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας

Η εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεκινήσει την Κυριακή και δεν αποκλείεται να παραταθεί όπου χρειαστεί
1'

Σε συμφωνία για 3 χωριστές τριήμερες παύσεις στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να επιτραπεί ο εμβολιασμός περίπου 640.000 παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ανώτερος αξιωματούχος του ΠΟΥ για τα παλαιστινιακά εδάφη, ανέφερε ότι εστρατεία εμβολιασμού πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή.

Η συμφωνία περιλαμβάνει παύσεις μεταξύ 6 π.μ. και 3 μ.μ. Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στην κεντρική Γάζα με μια τριήμερη παύση των μαχών, στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη νότια Γάζα, όπου θα υπάρξει άλλη μια τριήμερη παύση, ακολουθούμενη από τη βόρεια Γάζα, ενώ δεν αποκλείεται και παράταση αν χρειαστεί.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε στις 23 Αυγούστου ότι τουλάχιστον ένα μωρό έχει παραλύσει από τον ιό της πολιομυελίτιδας τύπου 2, το πρώτο κρούσμα στην επικράτεια εδώ και 25 χρόνια.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με διεθνείς οργανισμούς για να εξασφαλίσουμε αυτή την εκστρατεία, εξυπηρετώντας και προστατεύοντας περισσότερα από 650.000 παλαιστίνια παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ.

Η ανθρωπιστική μονάδα του ισραηλινού στρατού (COGAT) δήλωσε την Τετάρτη ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα διεξαχθεί σε συντονισμό με τον ισραηλινό στρατό «ως μέρος των συνηθισμένων ανθρωπιστικών παύσεων που θα επιτρέψουν στον πληθυσμό να φτάσει στα ιατρικά κέντρα όπου θα γίνουν οι εμβολιασμοί».