Τραγωδία στο Μάλι: 14 νεκροί και 29 τραυματίες σε τροχαίο

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος

Τραγωδία στο Μάλι: 14 νεκροί και 29 τραυματίες σε τροχαίο
1'

Λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν την Πέμπτη στο κεντρικό Μαλί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 29, οι εννιά από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του κράτους της Αφρικής.

Το δυστύχημα, που έγινε περί τις 06:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) στην εθνική οδό 6, κοντά στη Φανά, προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το λεωφορείο είχε μόλις αναχωρήσει από τη Φανά για την πρωτεύουσα Μπαμακό και το φορτηγό κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όλα τα θύματα διακομίστηκαν σε κέντρο υγείας στη Φανάμ ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών του στρατιωτικού καθεστώτος.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Μαλί· αποδίδονται γενικά στην άσχημη κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων ή σε ανθρώπινα λάθη.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο σε σύγκρουση δυο λεωφορείων. Και αυτό το δυστύχημα έγινε στο κεντρικό τμήμα της χώρας του Σαχέλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή