Τζαμάικα: Πυροβόλησαν τον καρχαρία για να βρουν το κεφάλι του 16χρονου

Η σορός του σχεδόν διαμελισμένη ανασύρθηκε από τον θείο του και εθελοντές δύτες 

Τζαμάικα: Πυροβόλησαν τον καρχαρία για να βρουν το κεφάλι του 16χρονου

Ο 16χρονος με τον πατέρα του

Daily Mail
2'

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του θείου του 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε τη φονική επίθεση καρχαρία στα ανοιχτά της Τζαμάικα.

Ο Ζαχμάρι Ριντ, είχε πάει μόνος του για ψαροντούφεκο κοντά στη δημοφιλή τουριστική πόλη Montego Bay τη Δευτέρα όταν εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

16xronow.jpg

Ο 16χρονος με τον πατέρα του

Daily Mail

Η σορός του σχεδόν διαμελισμένη ανασύρθηκε από τον ίδιο τον θείο του και εθελοντές δύτες.

«Όταν τον βρήκαμε, το χέρι του ήταν στη μία πλευρά και μετά βρήκαμε το σώμα του στην άλλη πλευρά χωρίς κεφάλι», περιγράφει ο θείος του.

Μάλιστα, όπως είπε πυροβόλησαν τον τεράστιο καρχαρία-τίγρη ώστε να τον σκοτώσουν και να ανακτήσουν το κεφάλι του παιδιού, αλλά αστόχησαν.

Ο θείος, ψαράς στο επάγγελμα, πιστεύει ότι ο 16χρονος ψαροτουφεκάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι και έτσι τράβηξε την προσοχή του καρχαρία.

Εικόνες από τη σκηνή έδειχναν δεκάδες τρομοκρατημένους ντόπιους να συγκεντρώνονται στην παραλία της πόλης Φάλμουθ στη βόρεια ακτή του νησιού.

Συντετριμμένος ο πατέρας του νεαρού στεκόταν στην παραλία όταν τα λείψανα του γιου του μεταφέρθηκαν στη στεριά. Όπως είπε δεν γνώριζε ότι ο γιος του είχε πάει για ψαροτούφεκο μόνος του, κι όπως αποκάλυψε είχαν συχνά εντάσεις για το χόμπι του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας τοπικής ένωσης ψαράδων, είναι πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που κάποιος σκοτώνεται από καρχαρία στα τοπικά ύδατα.

Πλέον απευθύνονται συστάσεις προς όλους όσοι κάνουν καταδύσεις στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Τζαμάικα, με μόνο τρεις επιθέσεις να έχουν αναφερθεί από το 1749, σύμφωνα με το International Shark Attack File.

Ο πιο συνηθισμένος καρχαρίας στην Τζαμάικα είναι ένας καρχαρίας, που είναι σχεδόν υπάκουος και συνήθως μένει κοντά στον βυθό της θάλασσας.

Καρχαρίες υφάλων της Καραϊβικής, καρχαρίες τίγρης, σφυροκέφαλοι και καρχαρίες ταύρου έχουν επίσης παρατηρηθεί στα νερά της Τζαμάικας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή