Συναγερμός στην Ευρώπη: Οι γερμανικές αρχές προειδοποιούν για εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πακέτα

Τα πακέτα στέλνονται από ευρωπαϊκές τοποθεσίες σε άλλες τοποθεσίες στην ίδια ήπειρο και πιάνουν φωτιά στη διαδρομή
1'

Γερμανικές αρχές προειδοποίησαν για εμπρηστικούς μηχανισμούς που στέλνονται από αγνώστους μέσα σε πακέτα, μετέδωσε σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA), επικαλούμενο μήνυμα που εστάλη σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες επιμελητείας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα πακέτα στέλνονται από ευρωπαϊκές τοποθεσίες σε άλλες τοποθεσίες στην ίδια ήπειρο και πιάνουν φωτιά στη διαδρομή, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του DPA.

Η ειδοποίηση ασφαλείας εκδόθηκε από την υπηρεσία αντικατασκοπείας BfV, καθώς και από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία BKA, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Γνωρίζουμε πολλές αποστολές δεμάτων που αναρτήθηκαν από ιδιώτες σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και που πήραν φωτιά καθ' οδόν προς τους αποδέκτες τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει μια ειδοποίηση ασφαλείας σύμφωνα με την Bild.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι η προειδοποίηση συνδέεται με περιστατικό στη Λειψία. Τον Ιούλιο ξέσπασε φωτιά στο κέντρο logistics της DHL. Ένα δέμα που στάλθηκε από τη Βαλτική πήρε φωτιά και πυροδότησε ένα κοντέινερ.