Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τις κοτσίδες - Αυτός είναι ο λόγος

Σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Κορέας, οι τελευταίες απαγορεύσεις επιβάλλονται επειδή τα διάφανα μανίκια και οι αλογοουρές «αμαυρώνουν την εικόνα ενός σοσιαλιστικού συστήματος».

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τις κοτσίδες - Αυτός είναι ο λόγος
Kremlin Pool Photo via AP
2'

Η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει τις κοτσίδες ως μέρος του πολέμου της χώρας κατά των εχθρών της.

Όποιος συλλαμβάνεται με τέτοια, θα έρθει αντιμέτωπος με το ξύρισμα του κεφαλιού του και φυλάκιση έως και έξι μηνών. Το διάταγμα προέρχεται από τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εντόπισε ανθρώπους από τη μισητή γειτονική Νότια Κορέα να έχουν τα μαλλιά τους με αυτό το στυλ.

Είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τις τάσεις της μόδας που είναι δημοφιλείς στο νότο. Τα ημιδιαφανή μανίκια στα φορέματα και τις μπλούζες είναι επίσης εκτός νόμου μαζί με τα τζιν, τα βαμμένα μαλλιά, τα μακριά μαλλιά, τα παντελόνια που μένουν πατημένα και τις τσάντες ώμου.

Το Radio Free Asia επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή στο North Hamgyong, κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, λέγοντας ότι οι κανόνες είχαν περιγραφεί σε ένα βίντεο. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, οι τελευταίες απαγορεύσεις επιβάλλονται επειδή τα διάφανα μανίκια και οι αλογοουρές «αμαυρώνουν την εικόνα ενός σοσιαλιστικού συστήματος».

Ο 40χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τη χώρα του διαφοροποιημένη από το νότο. Τα τελευταία χρόνια λαθρέμποροι και έμποροι από την Κίνα έφεραν ταινίες και τηλεοπτικά δράματα της Νότιας Κορέας αποθηκευμένα σε κάρτες μνήμης.

Επίσης ,το διαδίκτυο δεν είναι διαθέσιμο για όλους εκτός από μια χούφτα εκλεκτών Βορειοκορεατών. Αλλά τα κινητά τηλέφωνα παρέχουν ένα άλλο μέσο πρόσβασης σε ξένο περιεχόμενο.

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στα σύνορα της Κίνας μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν λαθραίες κάρτες Sim για να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση αναπτύσσει μυστικές ομάδες εκτελεστών για να εξαλείψει ίχνη ξένης επιρροής στην απομονωμένη δικτατορία, συμπεριλαμβανομένης της συνήθειας να διοργανώνονται πάρτι γενεθλίων.

Στη λίστα των απαγορευμένων ενδυμάτων συμπεριλαμβάνονται επίσης μπλουζάκια με ξένα συνθήματα και στενά μπλουζάκια για τις γυναίκες. Ωστόσο, η Ju-ae - η κόρη του Κιμ, που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι η διάδοχός του - έχει εμφανιστεί με ημιδιαφανή μανίκια.

Απαγορεύεται επίσης στους Βορειοκορεάτες να φορούν ρούχα που μιμούνται το στυλ του Κιμ - όπως η δερμάτινη καμπαρντίνα που φοράει κατά τους ψυχρούς μήνες. Το να ντύνεσαι σαν τον δεσπότη είναι μια «άσχημη τάση για να αμφισβητήσεις την εξουσία», πρόσθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή