Νότια Κορέα: Έψαχναν την αγνοούμενη 36 ώρες και τη βρήκαν νεκρή μέσα στο περιπολικό

Η γυναίκα, η οποία είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, δηλώθηκε αγνοούμενη το βράδυ της 15ης Αυγούστου
Αρχείου ΑP
2'

Απίστευτη υπόθεση στη Νότια Κορέα, μία γυναίκα, η οποία δηλώθηκε ως εξαφανισμένη, εντοπίστηκε νεκρή μετά από 36 ώρες στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού.

Η γυναίκα, η οποία είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, δηλώθηκε αγνοούμενη το βράδυ της 15ης Αυγούστου αφού έφυγε από το σπίτι της και δεν επέστρεψε.

Την ανακάλυψε τυχαία αστυνομικός στο περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 2 το μεσημέρι του επόμενου Σαββάτου.

Η σορός δεν είχε εμφανή εξωτερικά τραύματα και με βάση την ώρα που βρέθηκε εικάζεται ότι ήταν εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο για περίπου 36 ώρες.

Η θερμοκρασία στην περιοχή στις 16-17 Αυγούστου έφτασε τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήταν σε ισχύ προειδοποίηση για κύμα καύσωνα. Δεδομένου ότι τα οχήματα μπορεί να αναπτύξουν στο εσωτερικό τους θερμοκρασίες 3 φορές υψηλότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν αποκλείεται ο θάνατός της να προήλθε από θερμοπληξία.

Ωστόσο, η αρχική έκθεση νεκροψίας αναφέρει τα αίτια του θανάτου ως άγνωστη.

Τώρα η αστυνομία αναζητά απαντήσεις, και οι πολίτες επίσης για το πώς κατάφερε η 40χρονη να μπει στο σταθμευμένο περιπολικό. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της αστυνομίας, τα οχήματα πρέπει να ασφαλίζονται σβήνοντας τον κινητήρα, αφαιρώντας τα κλειδιά και κλειδώνοντας τις πόρτες για να αποφευχθεί η κλοπή ή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ωστόσο, η πόρτα του περιπολικού όπου βρέθηκε η γυναίκα δεν ήταν κλειδωμένη.

Πλάνα παρακολούθησης από το αστυνομικό τμήμα δείχνει τη 40χρονη να ανοίγει την πίσω πόρτα του περιπολικού και να μπαίνει σε αυτό στις 2:12 τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου, λίγες μόνο ώρες μετά την εξαφάνισή της.

Οι πίσω πόρτες των περιπολικών έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τη διαφυγή, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανοίξουν από μέσα, εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το πώς παγιδεύτηκε η άτυχη γυναίκα.