Στυγερή δολοφονία σοκάρει την Ιταλία: Την είδα και ένιωσα την ανάγκη να την μαχαιρώσω

Η δολοφονία της 33χρονης έλαβε χώρα το βράδυ της 30ης Ιουλίου

Στυγερή δολοφονία σοκάρει την Ιταλία: Την είδα και ένιωσα την ανάγκη να την μαχαιρώσω
2'

Σοκάρει την Ιταλική κοινή γνώμη η αποκάλυψη της δολοφονίας της 33χρονης Σάρον Βερζένι στις 30 Ιουλίου.

Ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκε έπειτα από έναν μήνα συνεχόμενων ερευνών. Πρόκειται για έναν 31χρονο με Ιταλό με καταγωγή από το Μάλι, ο οποίος ομολόγησε με κυνικό τρόπο την δολοφονία της καθώς όπως δήλωσε ένιωσε την ανάγκη να την μαχαιρώσει όταν την είδε να περνά τον δρόμο αργά το μοιραίο βράδυ της 30ηγς Ιουλίου. Ο δράστης αφού την μαχαίρωσε τέσσερεις φορές διέφυγε στη συνέχεια με ποδήλατο σε ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει ο Ιταλικός Τύπος, ο δράστης, ονόματι Μουσα Σανκγάρε, φαίνεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα ένα ξαφνικό αμόκ. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συνέβη, την είδα και τη σκότωσα».

Ο δικηγόρος του δολοφόνου κάνει λόγο για «πιθανό ψυχιατρικό πρόβλημα», εφόσον προκύπτει πως πρόσφατα είχε ήδη προσπαθήσει να μαχαιρώσει την αδελφή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας αμφισβητεί την προμελέτη αφού ο Σανγκάρε το βράδυ της δολοφονίας δήλωσε πως είχε βγει με τέσσερα μαχαίρια και παραλίγο να μαχαιρώσει δύο έφηβους στην περιοχή, κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

Σύμφωνα με την εισαγγελία «δεν υπάρχει θρησκευτικό κίνητρο, φυλετικό μίσος ή τρομοκρατία, θα μπορούσε να είναι η κυρία Βερζένι ή οποιοσδήποτε περαστικός» και πως το θύμα «βρισκόταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα πρόλαβε να πάρει τηλέφωνο τους διασώστες και να τους πει «Με μαχαίρωσε», προτού ξεψυχήσει γεγονός που έφερε σε πρώτο κάδρο τον αρραβωνιαστικό της ο οποίος δεν ήταν μαζί της τη στιγμή της δολοφονίας και που δήλωσε αθώος από την πρώτη ημέρα.

Άμεση η αντίδραση του Ιταλού αντιπροέδρου της Κυβέρνηση και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Λέγκα:

«Ο Μούσα Σανγκάρε, βορειοαφρικανικής καταγωγής και ιταλικής υπηκοότητας, συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της καημένης Σάρον. Ελπίζω να υπάρξει το συντομότερο δυνατό διαλεύκανση και, σε περίπτωση ενοχής, παραδειγματική τιμωρία, χωρίς εκπτώσεις. Συγχαρητήρια στους καραμπινιέρους!».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή