Φρίκη στη Γαλλία: Άνδρας νάρκωνε την γυναίκα του και καλούσε αγνώστους για να την βιάσουν

Η αστυνομία μέτρησε συνολικά 92 βιασμούς

Φρίκη στη Γαλλία: Άνδρας νάρκωνε την γυναίκα του και καλούσε αγνώστους για να την βιάσουν
4'

Μια συγκλονιστική υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Γαλλία με έναν συνταξιούχο να κατηγορείται πως προσέλκυσε δεκάδες αγνώστους μέσω διαδικτύου για να βιάσουν τη σύζυγό του, αφού την νάρκωσε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της. Η δίκη του θα γίνει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CBS, πενήντα ακόμα άνδρες πρόκειται να δικαστούν για τον βιασμό της γυναίκας κοντά στην πόλη Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, μαζί με τον κύριο ύποπτο, έναν 71χρονο πρώην υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDF. Οι δικηγόροι της λένε ότι η γυναίκα ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν είχε επίγνωση της κακοποίησης που υπέστη.

Η δίκη θα είναι «μια φρικτή δοκιμασία» για τη γυναίκα, που είναι πλέον 70 ετών και η οποία δεν επιθυμεί να κατονομαστεί, δήλωσε ο Αντουάν Καμύ, ένας από τους δικηγόρους της.

«Για πρώτη φορά, μετά από τόσο καιρό, θα πρέπει να αναβιώσει τους βιασμούς που υπέστη επί 10 χρόνια», δήλωσε στο AFP, προσθέτοντας ότι η πελάτισσά του δεν είχε «καμία ανάμνηση» των κακοποιήσεων, τις οποίες ανακάλυψε μόλις το 2020.

«Είναι απολύτως αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους βιαστές της και τον σύζυγό της με τον οποίο ζούσε επί 50 χρόνια, αλλά για τον οποίο δεν γνώριζε τίποτα, όπως ανακάλυψε στα 68 της», δήλωσε ο δικηγόρος.

Χιλιάδες τα βίντεο με τη σύζυγό του που ανακάλυψαν οι αρχές

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον κατηγορούμενο Ντομινίκ Π. τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν τον έπιασε ένας φύλακας ασφαλείας να τραβάει κρυφά βίντεο κάτω από τις φούστες τριών γυναικών σε ένα εμπορικό κέντρο. Εξετάζοντας τον υπολογιστή του, βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τη σύζυγό του, εμφανώς αναίσθητη και κυρίως σε εμβρυακή στάση.

Οι εικόνες φέρονται να δείχνουν δεκάδες περιπτώσεις βιασμού στο σπίτι του ζευγαριού στο Μαζάν, ένα χωριό μόλις 6.000 κατοίκων, περίπου 34 χιλιόμετρα από την Αβινιόν στην Προβηγκία. Οι ερευνητές βρήκαν, επίσης, συνομιλίες σε έναν ιστότοπο με την ονομασία coco.fr, που έκτοτε η αστυνομία έκλεισε, στις οποίες προσέλκυε αγνώστους να έρθουν στο σπίτι τους και να συνευρεθούν με τη σύζυγό του.

Η αστυνομία μέτρησε συνολικά 92 βιασμούς, που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, εκ των οποίων οι 51 ταυτοποιήθηκαν επίσημα.

Ο Ντομινίκ Π. παραδέχτηκε στους ερευνητές ότι έδινε στη σύζυγό του ισχυρά ηρεμιστικά, ιδίως Temesta, ένα φάρμακο που μειώνει το άγχος. Η κακοποίηση της γυναίκας φέρεται να ξεκίνησε το 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε κοντά στο Παρίσι, και συνεχίστηκε αφού μετακόμισαν στο Μαζάν, δύο χρόνια αργότερα.

Συμμετείχε ενεργά στους βιασμούς ο σύζυγός της

Ο ύποπτος έδινε στους άνδρες αυστηρές οδηγίες, ώστε να μην την ξυπνούν, όταν την κακοποιούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν επιτρεπόταν η χρήση aftershave ή η μυρωδιά τσιγάρου, ενώ έπρεπε να ζεσταίνουν τα χέρια τους πριν την αγγίξουν και να γδύνονται στην κουζίνα, ώστε να μην αφήσουν κατά λάθος ρούχα στην κρεβατοκάμαρα.

Ο σύζυγος συμμετείχε στους βιασμούς, τους βιντεοσκοπούσε και ενθάρρυνε τους άλλους άνδρες χρησιμοποιώντας εξευτελιστικές εκφράσεις, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ωστόσο δεν υπήρξε χρηματική ανταλλαγή.

Στους κατηγορούμενους βιαστές, ηλικίας 21 έως 68 ετών, περιλαμβάνονταν ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, ένας προϊστάμενος εταιρείας και ένας δημοσιογράφος. Ορισμένοι ήταν ανύπαντροι, άλλοι παντρεμένοι ή διαζευγμένοι και κάποιοι οικογενειάρχες. Οι περισσότεροι συμμετείχαν μόνο μία φορά, αλλά κάποιοι άλλοι έως και έξι φορές.

Ο σύζυγός της είπε στους εισαγγελείς ότι μόνο τρεις άνδρες έφυγαν από το σπίτι γρήγορα μετά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι άλλοι προχώρησαν σε συνουσία με τη σύζυγό του.

Ο Ντομινίκ Π., ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος βιάστηκε από έναν νοσηλευτή όταν ήταν εννέα ετών, παρουσιάστηκε ως «πατριώτης» και «χειριστικός» με «διεστραμμένη» προσωπικότητα, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη σύζυγό του ως «δόλωμα», όπως φέρονται να ανέφεραν οι ψυχιατρικές αξιολογήσεις.

Η δίκη έχει οριστεί να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή