Ντόναλντ Τραμπ: «Η κόρη μου Ιβάνκα προσέλαβε εκατομμύρια ανθρώπους» - Τι είπε για την οικογένειά του

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της κόρης του Ιβάνκα και είπε οτι οι «πιο λαμπροί ηγέτες» προέρχονται από τη Σκωτία όπως η μητέρα του

Ο Tραμπ και η κόρη του, Ιβάνκα
Ο Tραμπ και η κόρη του, Ιβάνκα
ΑΡ
4'

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι όταν ήταν πρόεδρος ήθελε να διορίσει την κόρη του, Ιβάνκα, πρέσβειρα της Αμερικής στον ΟΗΕ, αλλά εκείνη επέλεξε να εργαστεί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προσέλαβε «εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία έκανε τα σχόλια το βράδυ της Παρασκευής (30.8) στην Ουάσιγκτον στην ετήσια συγκέντρωση των Moms for Liberty, μιας εθνικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που οδήγησε τις προσπάθειες να αφαιρεθούν αναφορές στη φυλετική ταυτότητα και τον δομικό ρατσισμό από τα σχολεία.

Σε μια μακρά συνομιλία, ο Τραμπ μίλησε για σε θέματα όπως ο γάμος των γονιών του, η Σκωτία, το τηλεοπτικό του ριάλιτι The Apprentice, ο Έλον Μασκ («ένας σούπερ ιδιοφυής τύπος»), οι αναφορές του ενάντια στην Χίλαρι Κλίντον και τον Τζο Μπάιντεν και την επερχόμενη μάχη του με την αντίπαλό του Kάμαλα Χάρις, την οποία περιέγραψε ως «μαρξίστρια» και «ελαττωματικό άτομο».

Κάποια στιγμή, ο 78χρονος Ρεπουμπλικανός μίλησε για την καριέρα της κόρης του Ιβάνκα, η οποία ήταν ανώτερη σύμβουλος στην πρώτη κυβέρνηση Τραμπ, αλλά αυτή τη φορά απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό από την προεκλογική εκστρατεία. «Έβγαζε τόσα πολλά χρήματα» από τη μόδα, ισχυρίστηκε, αλλά στη συνέχεια τα παράτησε για να ενταχθεί στην πολιτική.

Ο Τραμπ υπενθύμισε: «Της είπα, θα ήσουν μια σπουδαία πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, δεν θα υπήρχε κανείς να σε ανταγωνιστεί. Μπορεί να είναι η κόρη μου, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί...»

«Είπε, μπαμπά, δεν θέλω να το κάνω αυτό, θέλω απλώς να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν δουλειά. Έκανε περιοδείες –μία δουλειά που δεν είχε λάμψη– αλλά πήγαινε στη Wal-Mart, την Exxon, σε όλες αυτές τις μεγάλες εταιρείες για να προσλάβει ανθρώπους και είχε προσλάβει εκατομμύρια ανθρώπους επί των ημερών της»

Η συνιδρύτρια του Moms for Liberty, Tίφανι Τζάστις, καθισμένη στη σκηνή με τον Τραμπ, δεν αμφισβήτησε τις εξαιρετικές προτάσεις του ότι η Ιβάνκα είχε την απαιτούμενη εμπειρία για να υπηρετήσει στον ΟΗΕ ή ότι ήταν υπεύθυνη για την πρόσληψη εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στο αγαπημένο του θέμα: τη μετανάστευση. Είπε για τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα: «Είναι τρελό. Η χώρα μας δηλητηριάζεται. Και τα σχολεία σας και τα παιδιά σας υποφέρουν πολύ επειδή μπαίνουν στις τάξεις και νοσούν, και δεν μιλούν καν αγγλικά».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων συνέχισε να προσφέρει μια μακροσκελή και περιεκτική υπεράσπιση της πρόσφατης επίσκεψής του στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον. Ο Τραμπ επέμεινε ότι έκανε την επίσκεψη μετά από πρόσκληση των οικογενειών των 13 μελών του αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Ένα μέλος του ακροατηρίου φώναξε: «Σας ευχαριστούμε για το σεβασμό των βετεράνων μας, κύριε πρόεδρε!»

Ο Τραμπ επέκρινε επανειλημμένα και με πικρία τον Μπάιντεν και τηΧάρις για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν. «Αυτούς τους ανθρώπους σκότωσε ο Μπάιντεν, σε ό,τι με αφορά», είπε. Η συζήτηση έδωσε επίσης στον Τραμπ μια σπάνια πλατφόρμα για να αναπολήσει τη ζωή και την καριέρα του. Είπε στο κοινό ότι η μητέρα του Mary Anne MacLeod καταγόταν από τη Σκωτία. «Ξέρετε ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους, πιο έξυπνους, πιο λαμπρούς ηγέτες κατάγονται από τη Σκωτία; Ή τουλάχιστον, ξέρετε, οι γονείς τους κατάγονταν από τη Σκωτία. Η Σκωτία τα πήγε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα».

Ήρθε στις ΗΠΑ, συνέχισε, και γνώρισε τον πατέρα του, Φρεντ. «Ερωτεύτηκαν. Παντρεύτηκαν και ήταν παντρεμένοι για εξιμισι δεκαετίες. Πολύ καιρό. Είπα, πατέρα δεν θα μπορέσω να σε νικήσω». Ο Τραμπ είναι τώρα στον τρίτο γάμο του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή