Ναυάγιο Σικελία: Αποκαλυπτική μαρτυρία από μέλος του πληρώματος του γιοτ

Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία για το ναυάγιο του Bayesian
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Ένα μέλος του πληρώματος στο γιοτ του Μάικ Λιντς μίλησε για την πτώση του στο νερό και τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, καθώς μια καταιγίδα βύθισε το σκάφος στα ανοικτά της Σικελίας αυτόν τον μήνα, σε μια καταστροφή που προκάλεσε τον θάνατο του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας και άλλων έξι ανθρώπων.

Ο Μάθιου Γκρίφιθς, ο οποίος είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας, δήλωσε στους ερευνητές ότι τα μέλη του πληρώματος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν όσους επέβαιναν στο Bayesian, σύμφωνα με τα σχόλια που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναδημοσιεύει το Reuters.

Ο Γκρίφιθς, ο καπετάνιος του πλοίου Τζέιμς Κάτφιλντ και ο μηχανικός του πλοίου Τιμ Πάρκερ Ίτον έχουν τεθεί υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για πιθανή ανθρωποκτονία και ναυάγιο. Το γεγονός ότι διεξάγεται έρευνα δεν συνεπάγεται ενοχή και δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν επίσημες κατηγορίες.

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος είχε ταχύτητα 20 κόμβων (23 μίλια/ώρα/37 χλμ/ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι άλλοι», ανέφερε η Ansa σύμφωνα με τον Γκρίφιθς.

«Το πλοίο αναποδογύρισε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε», πρόσθεσε, περιγράφοντας τα γεγονότα των πρώτων πρωινών ωρών της 19ης Αυγούστου, όταν το Bayesian είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του λιμανιού Porticello της Σικελίας.

«Περπατούσαμε πάνω στα τοιχώματα (του σκάφους). Σώσαμε όποιον μπορούσαμε, ο Κάτφιλντ έσωσε επίσης το κοριτσάκι και τη μητέρα του», είπε, αναφερόμενος στην επιβάτιδα Σαρλότ Γκολούνσκι και την ενός έτους κόρη της. Συνολικά υπήρξαν 15 επιζώντες από το ναυάγιο.