Ερυθρά Θάλασσα: Σήμερα η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου «Sounion»

Το δεξαμενόπλοιο εξακολουθεί να πλέει φλεγόμενο έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από του Υεμενίτες Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Σήμερα η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου «Sounion»
European Union's Operation Aspides - AP
1'

Εξακολουθεί να πλέει φλεγόμενο το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα, με την επιχείρηση της απομάκρυνσής του να αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται σημαντική θαλάσσια ρύπανση στο σημείο λόγω μεγάλης διαρροής πετρελαίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Χούθι Τζαμέλ Άμερ ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι σήμερα ρυμουλκά αναμένεται να ξεκινήσουν την επιχείρηση ρυμούλκησης.

Υπενθυμίζεται πως το δεξαμενόπλοιο Sounion χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι Yεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν πλήγματα με drone και πυραύλους.

Οι αντάρτες είχαν δηλώσει ότι είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπός τους έσπευσε να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς τους, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή