Κιμ Γιονγκ Ουν: «Μοιάζει με... τροφαντό ξωτικό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Σάλος απο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού Τύπου που συγκρίνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγό του με χαρακτήρες από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε στιγμιότυπα με άλογο

O Kιμ Γιονγκ Ουν
O Kιμ Γιονγκ Ουν
ΑΡ
2'

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του περιγράφονται ως «ζεύγος φουσκωτών ξωτικών» σε ένα επίμαχο άρθρο που προκάλεσε οργή στην Πιονγιάνγκ. Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo έκανε τη σύγκριση περιγράφοντας την αγάπη του δικτάτορα να κάνει ιππασία με τη σύζυγό του, Ρι Σολ-τζου.

Αλλά η Chosun Ilbo είπε ότι το ζευγάρι έμοιαζε με κάτι «εκτός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο συγγραφέας Kim Eun-joong έγραψε: «Τα λευκά άλογα φέρουν ισχυρούς συμβολισμούς στη Βόρεια Κορέα και ο Kιμ και η σύζυγός του ποζάρουν ιππεύοντάς μέσα από ένα χειμωνιάτικο τοπίο στο όρος Baekdu και μοιάζουν με ένα ζευγάρι φουσκωτά ξωτικά από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

1725182685683-479748629-kim.jpg

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να παρέδωσε όπλα στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αντάλλαγμα πολυτελή είδη και την αποστολή 24 αλόγων. Λέγεται ότι περιλάμβανε 19 επιβήτορες και πέντε φοράδες της ράτσας Orlov Trotter, που είναι η αγαπημένη του Κιμ για προπαγανδιστικά βίντεο.

Πλάνα έδειξαν προηγουμένως τον Κιμ να οδηγεί μαζί με τον αείμνηστο πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-ιλ, τη σύζυγό του και την αδερφή του στο όρος Paektu. Ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο ιδρυτής του απομονωμένου έθνους, καβάλησε ένα λευκό άλογο κατά τη διάρκεια της αντίστασης ενάντια στην ιαπωνική αποικιακή κυριαρχία και η οικογένεια συνδέεται στενά με το ζώο.

kim.3.jpg

Οι ανταλλαγές ζώων είναι κοινές μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας. Καθώς οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν νωρίτερα φέτος, ο Πούτιν φέρεται να χάρισε στον Κιμ 447 κατσίκες. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι οι κατσίκες θα παρέχουν αδιάκοπη προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων στα παιδιά του δήμου Nampo της χώρας. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πιστεύεται ότι ανταπέδωσε τη χάρη παραδίδοντας κυνηγετικά σκυλιά Pungsan.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή