Οι 8 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι όλες γυναίκες

Ποια είναι τα μυστικά τους για μακροζωία 

Οι 8 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι όλες γυναίκες
1'

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, ο John Alfred Tinniswood, έκλεισε τα 112 χρόνια σε ένα γηροκομείο στο Merseyside του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπεραιωνόβιος αποδίδει τη μακροζωία του στην «τύχη» και λέει ότι δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά τρώει fish and chips κάθε Παρασκευή.

Ο Tinniswood, ο οποίος έζησε για να δει 24 πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να ασκούν τα καθήκοντά τους, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος του οποίου η ηλικία επικυρώνεται παγκοσμίως μετά τον θάνατο του 112χρονου Shi Ping από την Κίνα τον Ιούνιο.

Όμως, όπως δείχνει η Anna Fleck της Statista στο παρακάτω διάγραμμα, οι οκτώ γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι όλοι γυναίκες.

Infographic: The Oldest People in the World | Statista

Η Tomiko Itooka από την Ιαπωνία είναι η πρώτη στη λίστα σε ηλικία 116 ετών και 95 ημερών.

Την ακολουθούν άλλες δύο Ιάπωνες υπήκοοι, η Okagi Hayashi (ηλικίας 114 ετών και 359 ημερών) και η Hisako Shiroishi (ηλικίας 114 ετών και 99 ημερών).

Όλες οι καταχωρίσεις έχουν επικυρωθεί από την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας.

Έχουν αυτές οι «υπεραιωνόβιοι» καμιά συμβουλή για να ζήσουν τόσο πολύ; Η Emma Morano, η οποία γεννήθηκε το 1899 και πέθανε το 2017 σε ηλικία 117 ετών, θεωρήθηκε ότι ήταν ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που έζησε σε τρεις διαφορετικούς αιώνες. Η Ιταλίδα προφανώς απέδωσε τη μακροζωία της στο ότι άφησε τον σύζυγό της το 1938 και στην κατανάλωση δύο ωμών αυγών και λίγο ωμού κιμά κάθε μέρα.



Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή