Πέθανε η φάλαινα, που την αποκάλεσαν «κατάσκοπο» της Ρωσίας

Αναφέρθηκε ότι η φάλαινα beluga, με το παρατσούκλι Hvaldimir, που φέρεται να εκπαιδεύτηκε από τον ρωσικό στρατό και γνωστή ως φάλαινα κατάσκοπος, πέθανε

Πέθανε η φάλαινα, που την αποκάλεσαν «κατάσκοπο» της Ρωσίας
1'

Η φάλαινα beluga, με το παρατσούκλι Hvaldimir, που φέρεται να εκπαιδεύτηκε από τον ρωσικό στρατό σαν.... κατάσκοπος, πέθανε σύμφωνα με σχετικές αναφορές.

Ο Σεμπάστιαν Στραντ, ιδρυτής της Marine Mind, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εργάζεται για την προστασία της φάλαινας , δήλωσε ότι συνάντησε το άψυχο σώμα του θηλαστικού στις ακτές της Νορβηγίας .

Σημειώνοντας ότι η αιτία του θανάτου της φάλαινας δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά ο Στραντ δήλωσε ότι το σώμα του ζώου ήταν καλυμμένο με ουλές που νόμιζε ότι προκλήθηκαν από πουλιά ή άλλα θαλάσσια πλάσματα.

"Είναι πολύ λυπηρό. Ο Χβαλντιμίρ άγγιξε τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο στη Νορβηγία" είπε.

Η φάλαινα πιάστηκε να κολυμπά στα βόρεια της Νορβηγίας το 2019 με έναν ειδικό μηχανισμό με τοποθετημένη κάμερα και στη συνέχεια έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως η «φάλαινα κατάσκοπος».

Λόγω των εικασιών ότι εκπαιδεύτηκε από τη Ρωσία ως « κατάσκοπος », στο ζώο δόθηκε το ψευδώνυμο Hvaldimir, το οποίο είναι συνδυασμός της νορβηγικής λέξης «hval» , που σημαίνει φάλαινα, και Vladimir .

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή