Στην Ινδία λειτουργούν σχολεία κλεφτών - Η εκπαίδευση γίνεται από... έμπειρους εγκληματίες

Οι γονείς μάλιστα καταβάλουν δίδακτρα... 
Associated Press
1'

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στην Ινδία λειτουργούν σχολεία κλεφτών, στα οποία τα παιδιά εκπαιδεύονται από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών, στο πως να ληστεύουν, ενώ την παράδοση των μαθημάτων έχουν αναλάβει καταρτισμένοι και πάνω από όλα έμπειροι εγκληματίες.

Πως λειτουργούν τα σχολεία

Τα σχολεία αυτά λειτουργούν σε τρία απομακρυσμένα χωριά στην πολιτεία Μάντια Πραντές. Τα χωριά αυτά - Κάντια, Γκουλχέντι και Χαλκέντι - βρίσκονται 120 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της πολιτείας Μποπάλ. Οι γονείς μάλιστα πληρώνουν και «δίδακτρα» που ανέρχονται σε 200.000 με 300.000 ρούπιες (2.400 έως 3.600 δολάρια), προκειμένου τα παιδιά τους να γίνουν ειδικοί στις ληστείες και στην αρπαγή τσαντών σε πολυσύχναστα μέρη, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Από αυτά τα σχολεία κλεφτών έχουν προκύψει ορισμένοι από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην ιστορία της Ινδίας και μάλιστα γίνονται περιζήτητα από φτωχές οικογένειες και από οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Αρχικά οι γονείς επισκέπτονται τους περιβόητους εγκληματίες και αφού καταβάλουν τα δίδακτρα, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε να... μυηθούν με τις σκοτεινές τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να χαράξουν ζωή εγκληματία.

Μετά την αποφοίτηση και την ένταξή τους στη συμμορία, η οικογένεια του μαθητή λαμβάνει ετήσια πληρωμή 300.000 (3.600 δολάρια) έως 500.000 ρουπίες (6.000 δολάρια) από τους ηγέτες της συμμορίας για την υπηρεσία τους.