Μάθιου Πέρι: Η «βασίλισσα της κεταμίνης» που προμήθευσε τον ηθοποιό -Τα ταξίδια και τα ακριβά γούστα

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μία απόφοιτος M.B.A από ένα εύπορο προάστιο του Λος Άντζελες είναι η έμπορος ναρκωτικών που προμηθεύει κεταμίνη την πόλη και κατηγορείται οτι συνδέεται με τη θανατηφόρα δόση στον Μάθιου Πέρι

Μάθιου Πέρι: Η «βασίλισσα της κεταμίνης» που προμήθευσε τον ηθοποιό -Τα ταξίδια και τα ακριβά γούστα
Instagram
10'

Πριν από έξι μήνες, η Jasveen Sangha βρισκόταν στον παράδεισο, πίνοντας ποτά δίπλα στην πισίνα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Playa Del Carmen, στο Μεξικό, συνοδευόμενη από φίλους, όπως ο ιδρυτής μίας εταιρείας παραγωγής πορνό στο διαδίκτυο και η πρώην σύζυγος ενός ροκ σταρ.

Τον Αύγουστο, η Sangha τέθηκε υπό κράτηση από πράκτορες επιβολής του νόμου και κατηγορήθηκε ότι προμήθευσε την κεταμίνη που σκότωσε τον τηλεοπτικό σταρ της σειράς «Τα Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι πέρυσι και έναν άλλο άνδρα το 2019. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι για περίπου πέντε χρόνια είχε γίνει μεγάλης κλίμακας έμπορος ναρκωτικών στο Λος Άντζελες και είναι πλέον γνωστή σε ορισμένους κύκλους του Χόλιγουντ ως «Βασίλισσα της Κεταμίνης».

Στον κόσμο, παρουσιάζεται με τρόπο...βασιλικό. Η ροή της στο Instagram δείχνει το jet-setting της και τις φωτογραφίσεις της φορώντας μάρκες όπως Versace και Louis Vuitton. «Η ζωή στο πλαστικό είναι φανταστική… Έλα Barbie, πάμε για πάρτι!» έγραψε σε μια ανάρτησή της τον Αύγουστο του 2021 με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών. Οδήγησε ένα νοικιασμένο Range Rover νωρίτερα φέτος και στη συνέχεια μίσθωσε μια BMW του 2024, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

sagha.jpg

Γνωστοί είπαν ότι γνώρισαν την 41χρονη Σάνγκα σε πάρτι και φεστιβάλ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, αλλά δεν ήξεραν τι έκανε για τα προς το ζην. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι είναι η έμπορος που προμηθεύει με κεταμίνη τους διασήμους του L.A.

Το φάρμακο, που χρησιμοποιείται σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις ως αναισθητικό, διαδόθηκε αρχικά μεταξύ των χρηστών στην κουλτούρα rave και club για τις παραισθησιογόνες επιδράσεις του. Τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί παρείχαν υπό επίβλεψη κεταμίνη ως θεραπεία ψυχικής υγείας.

«Η κεταμίνη στο Λος Άντζελες είναι σαν την τεκίλα στο Μαϊάμι», είπε ο Mike «Zappy» Zapolin, ο ιδρυτής της KetaVIP. Η εταιρεία με έδρα το Beverly Hills βοηθά τους διάσημους πελάτες να αποκτήσουν το φάρμακο που συνταγογραφείται από γιατρούς και χορηγείται στο σπίτι υπό ιατρική επίβλεψη. Όσοι αναζητούν συγκίνηση εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αγορά παράνομων ναρκωτικών.

Ο Bill Bodner, πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στο Λος Άντζελες, είπε ότι η κεταμίνη είναι δημοφιλής σε διασημότητες που έχουν γίνει επιφυλακτικοί με τη χρήση κοκαΐνης. Σημείο καμπής, είπε, ήταν οι θάνατοι αρκετών κωμικών του Χόλιγουντ το 2021 που είχαν καταναλώσει κοκαΐνη με φαιντανύλη. «Οι διασημότητες απλώς φοβήθηκαν και γύρισαν την πλάτη τους στην κοκαΐνη και άρχισαν να αναζητούν μανιτάρια, ψιλοκυβίνη και επίσης κεταμίνη», είπε.

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, κατηγορήθηκαν για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Η Sangha, η οποία παραμένει υπό κράτηση, δήλωσε αθώα για 10 κατηγορίες κακουργήματος που θα μπορούσαν να την φυλάκισουν ισόβια. Οι δικηγόροι της δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Sangha, η οποία έχει αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο για ​​τις δικές της επιθυμίες, λέγοντας στα δικαστικά έγγραφα ότι ήταν «ειλικρινά αδιάφορη για το γεγονός ότι η κεταμίνη της συνέβαλε στους θανάτους από υπερβολική δόση». Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν ανταλλαγές κειμένων μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της Sangha.

jasveen3.jpg

Ο Πέρι είχε μπει σε θεραπεία αποκατάστασης πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια για να σταματήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Στα απομνημονεύματά του το 2022, έγραψε ότι δοκίμαζε καθημερινές εγχύσεις κεταμίνης ενώ βρισκόταν σε αποτοξίνωση, αλλά δεν του άρεσε γιατί του προκαλούσε κάτι σαν hangover. Μέχρι το φθινόπωρο του 2023, λάμβανε ενέσεις κεταμίνης από γιατρούς και έψαχνε απεγνωσμένα περισσότερο από το φάρμακο αλλού.

Κάπως έτσι ο Πέρι διασταυρώθηκε με τη «Βασίλισσα της Κεταμίνης» «Ασχολείται μόνο με υψηλού κύρους πελάτες και διασημότητες», έλεγε ένα μήνυμα μεταξύ των μεσαζόντων. «Αν δεν ήταν σπουδαία πράγματα, θα έχανε την επιχείρησή της».

Η Sangha, μια γυναίκα ινδικής καταγωγής, φοίτησε στο γυμνάσιο Calabasas, που βρίσκεται σε μια εύπορη πόλη στο δυτικό άκρο της κοιλάδας San Fernando στην κομητεία του Λος Άντζελες. Απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine το 2005 και έλαβε M.B.A. από το Hult Business School στο Λονδίνο.

Δοκίμασε τις δυνάμεις της σε αρκετές επιχειρήσεις. Το 2015, άνοιξε ένα σαλόνι νυχιών που ονομάζεται Stiletto Nail Bar στη λεωφόρο Ventura στο Studio City, μια ακριβή γειτονιά του Λος Άντζελες. Ένας λογαριασμός στο Instagram ισχυρίστηκε ότι η ποπ τραγουδίστρια Aριάνα Γκράντε ήταν πελάτης της. Μέχρι το 2018, η επιχείρηση έκλεισε.

Το 2019, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα ρινικό σπρέι που χρησιμοποιεί εσκεταμίνη, ένα παράγωγο κεταμίνης, για την ανθεκτική στη θεραπεία κατάθλιψη. Η απόφαση συνέβαλε σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την κεταμίνη σε όλες τις μορφές της. Η χαλάρωση των κανόνων τηλεϊατρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων κεταμίνης από διαδικτυακούς παρόχους ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν θεραπεία στο σπίτι. Περισσότεροι γιατροί σε κλινικές άρχισαν επίσης να συνταγογραφούν το φάρμακο.

Η Ketamine Clinics Los Angeles έχει παραδώσει περισσότερες από 30.000 εγχύσεις κεταμίνης σε περισσότερους από 6.000 ασθενείς από το 2014, δήλωσε ο Sam Mandel, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Οι εγχύσεις κεταμίνης, είπε, είναι «η πιο γρήγορη, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη, το PTSD και την αυτοκτονία που είναι διαθέσιμη σήμερα».

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν παράνομα την κεταμίνη για να «αποχωριστούν ως μέσο διαφυγής, για να φύγουν από το μυαλό και το σώμα τους», είπε ο Mandel, και «μπορούν να αρχίσουν να το κάνουν συνήθεια, αυτή την επιθυμία να εξαφανιστεί».

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 η Sangha πουλούσε, συσκεύαζε και κατασκεύαζε ναρκωτικά από το σπίτι της στο Λος Άντζελες. Δύο μήνες αργότερα, φέρεται να πούλησε κεταμίνη στον 33χρονο Cody McLaury, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση εκείνη την ημέρα.

«Η κεταμίνη που πούλησες στον αδερφό μου τον σκότωσε. Αναφέρεται ως η αιτία θανάτου», έγραψε ένα μέλος της οικογένειας στη Sangha, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Στη συνέχεια, η Sangha έψαξε στο Google για να δει εάν η κεταμίνη θα μπορούσε να καταγραφεί ως αιτία θανάτου.

Της άρεσε να επιδεικνύει το υψηλό γούστο της. Σε διάφορες φωτογραφίες, φορούσε κρεμαστά σκουλαρίκια και κολιέ από μαλαχίτη Van Cleef & Arpels Alhambra, τσάντα και Dior και μπλουζάκια Balmain και Gucci. Έκανε επανειλημμένα ταξίδια στο Μεξικό, την Ισπανία και το Ντουμπάι, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Η Sangha με τον θείο της, Paul Singh, εμφανίζονταν τακτικά μαζί σε φωτογραφίες στο Instagram, συμπεριλαμβανομένης μιας ομαδικής λήψης του 2022 με τον ηθοποιό Charlie Sheen. Μέσα από ένα δίκτυο συνδέσεων, ο Πέρι βρήκε τη Sangha, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο και άλλα δικαστικά έγγραφα που υποστήριζαν πώς συνέβη.

Ο Έρικ Φλέμινγκ, ο οποίος έχει εργαστεί ως παραγωγός και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, έμαθε από έναν κοινό φίλο ότι ο Πέρι προσπαθούσε να αγοράσει κεταμίνη. Επικοινώνησε με τον Πέρι και προσφέρθηκε να του πουλήσει. Ο Πέρι έδωσε τον αριθμό του Φλέμινγκ στον βοηθό του Κένεθ Ιουαμάσα για να λύσει το θέμα.

«Γεια σου Έρικ, ο Άλφρεντ εδώ, ο μπάτλερ. Είπε ότι μπορώ να σου στείλω μήνυμα απευθείας. Πόσο θέλεις ανά μπουκάλι και ποιο είναι το ωραίο φιλοδώρημα που θέλετε», έστειλε ο Ιουαμάσα στον Φλέμινγκ στις 10 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα, ο FDA εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση σύνθετης κεταμίνης για τη θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών. Ο οργανισμός είπε ότι «δεν έχει καθορίσει ότι η κεταμίνη είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τέτοιες χρήσεις» και είχε ανησυχίες για την κατάχρηση του φαρμάκου.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο Πέρι βρέθηκε νεκρός στο υδρομασάζ στο σπίτι του στο Pacific Palisades του L.A. «από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης», σύμφωνα με το Τμήμα Ιατρικής Εξέτασης της Κομητείας του Λος Άντζελες. Αφού κυκλοφόρησε η είδηση ​​εκείνη την ημέρα, η Sangha τηλεφώνησε στον Fleming και του είπε να διαγράψει τα μηνύματά τους.

Τον Φεβρουάριο, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του, η Sangha ταξίδεψε στην Playa del Carmen και ενώθηκε με την Perla Hudson, την πρώην σύζυγο του κιθαρίστα των Guns N' Roses, Slash, και άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Greg Lansky, του ιδρυτή του Vixen Media Group.

Η Sangha δημοσίευσε τα κυριότερα σημεία του ταξιδιού στο Instagram, ξεκινώντας με χαβιάρι και σαμπάνια σε ένα ιδιωτικό πολυτελές τερματικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Από το Μεξικό, δημοσίευσε σκηνές δίπλα στην πισίνα με θέα στον ωκεανό και μια ενδοφλέβια σταγόνα πριν από το πρωινό, μια συνηθισμένη θεραπεία hangover και αφυδάτωσης.

Η Sangha και η Hudson φάνηκε να είχαν στενή σχέση την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τις ανταλλαγές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναφέρονταν η μία στην άλλη ως αδερφές και καλύτερες φίλες. Η Hudson σε μια ανάρτησή του στο Instagram αποκάλεσε τη Sangha "Tandoori Barbie" και έκανε αναφορές στη Sangha ως νονά των γιων της και του Slash.

Τον Μάρτιο, ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα της Sangha στη γειτονιά του Βόρειου Χόλιγουντ του Λος Άντζελες. Κατάσχεσαν κοκαΐνη, ψιλοκυβίνη, πλαστά χάπια που περιείχαν μεθαμφεταμίνη και 79 φιαλίδια κεταμίνης. Ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν ένα χειρόγραφο ημερολόγιο με λεπτομέρειες χιλιάδων δολαρίων σε συναλλαγές ναρκωτικών. Κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου ενός που δείχνει βίντεο της Sangha να «μαγειρεύει» κεταμίνη, καθώς και συνομιλίες για παραγγελίες και αποστολές ναρκωτικών σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Η κεταμίνη που κατασχέθηκε από το διαμέρισμα του Sangha ταιριάστηκαν με φιαλίδια που πωλήθηκαν τόσο στον Perry όσο και στον McLaury, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία . Η Sangha βρισκόταν υπό κράτηση για δύο ημέρες πριν απελευθερωθεί με εγγύηση 100.000 δολαρίων που εξασφάλιζε η μητέρα της, Nilem Sangha, η οποία διαχειριζόταν τα franchises Kentucky Fried Chicken στην Καλιφόρνια.

Στις 15 Αυγούστου, οι αρχές επέστρεψαν για να συλλάβουν τον Jasveen Sangha. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να κρατήσει τη Sangha υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης, λέγοντας ότι ήταν ύποπτη φυγής

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή