Ισπανία: Έμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε στην προσπάθεια να ξεφύγει από τις Αρχές

Διακινητής χασίς έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη νότια Ισπανία έπειτα από καταδίωξη στη θάλασσα

Ισπανία: Έμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε στην προσπάθεια να ξεφύγει από τις Αρχές
2'

Διακινητής χασίς έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη νότια Ισπανία έπειτα από καταδίωξη στη θάλασσα από μέλη της χωροφυλακής (Guardia Civil), που διεξήγαγαν επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με την ισπανική χωροφυλακή, η καταδίωξη έγινε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν οκτώ πλεούμενα εντοπίστηκαν να εισέρχονται με μεγάλη ταχύτητα σε στόμιο του ποταμού Γκουαδαλκιβίρ, κοντά στο λιμάνι Κάδιθ της Ανδαλουσίας.

Με την υποστήριξη ελικοπτέρου, χωροφύλακες ρίχτηκαν στο κυνήγι των διακινητών για να «τους εμποδίσουν να ξεφορτώσουν» την ποσότητα ναρκωτικών που μετέφεραν, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Ένα από τα πλεούμενα, εφοδιασμένο «με τέσσερις μηχανές» και «φορτωμένο ναρκωτικά», μπόρεσε να ελλιμενιστεί, μαζί με «άλλο, με ρόλο πιλότου», όμως το ελικόπτερο «προσγειώθηκε» στην όχθη, «δίπλα τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του πληρώματος αμέσως «τράπηκαν σε φυγή με το μεγαλύτερο πλεούμενο, εγκαταλείποντας 47 δέματα με χασίς και το σκάφος-πιλότο», πάντα σύμφωνα με την ισπανική χωροφυλακή. Τότε άρχισε η καταδίωξη.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι επιτάχυνε για «400 μέτρα» προτού πέσει, μετωπικά και «με πλήρη ισχύ», πάνω στην όχθη του ποταμού.

Αποτέλεσμα ήταν «το σκάφος να ανατραπεί, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν», κατά την ανακοίνωση της Guardia Civil.

Συνολικά, στον τόπο του δυστυχήματος κατασχέθηκαν 74 δέματα με χασίς, που προστέθηκαν στα άλλα 47 που εγκαταλείφθηκαν στο σημείο όπου το πλεούμενο ελλιμενίστηκε αρχικά, διευκρίνισε η ισπανική χωροφυλακή.

Το δυστύχημα καταγράφτηκε επτά μήνες μετά τον θάνατο δυο μελών της χωροφυλακής, το σκάφος των οποίων εμβολίστηκε από ταχύπλοο διακινητών ναρκωτικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο λιμάνι Μπαρμπάτε, επίσης στην επαρχία Κάδιθ.

Ο κόλπος του Κάδιθ γίνεται συχνά θέατρο κατασχέσεων ναρκωτικών από πράκτορες των ισπανικών τελωνείων και τη χωροφυλακή.

Η Ισπανία συγκαταλέγεται στις βασικές πύλες εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη, ιδίως η αυτονομία (σ.σ. ο νομός) της Ανδαλουσίας (νότια), λόγω της εγγύτητάς της με το Μαρόκο, όπου παράγεται ρητίνη κάνναβης, μεγάλες ποσότητες της οποίας εξάγονται στην ισπανική και ευρωπαϊκή αγορά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή