«Επιχείρηση: Φέρτε πίσω τον Χάρι από το κρύο» - Η επιστροφή του «αυτοεξόριστου» πρίγκιπα

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να φτιάξει τη σχέση του με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί με ανθρώπους του παλατιού για την επιστροφή του στη Βρετανία 
Getty Images
3'

Την επιστροφή του στη Βρετανία φαίνεται πως σχεδιάζει ο πρίγκιπας Χάρι, που ζήτησε μάλιστα γιαυτό το λόγο συμβουλές από πρώην βοηθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για το πώς να καταφέρει να επιστρέψει με επιτυχία από την -αυτό-εξορία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές στη Daily Mail ο Δούκας του Σάσεξ συμβουλεύεται ανθρώπους «από την παλιά του ζωή» ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς φέρεται δυσαρεστημένος από τις συμβουλές που έχει λάβει από Αμερικανούς ειδικούς της «εικόνας» του.

Οι πρωτοβουλίες σηματοδοτούν το πρώτο στάδιο μίας στρατηγικής για την «αποκατάσταση» του Χάρι που θα σήμαινε ότι θα περνούσε περισσότερο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φτιάξει τη σχέση του με τον πατέρα του και ενδεχομένως να ξεκινήσει μία σταδιακή επιστροφή στο παλάτι.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζουν στην Καλιφόρνια ως αυτό-εξόριστοι, με τα δυο τους παιδιά και δεν επιθυμούν μία μόνιμη επιστροφή. Η εφημερίδα αποκαλύπτει δε ότι το ζευγάρι έχει διακόψει τη συνεργασία του με ακόμα μία Αμερικανή σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, την Κριστίν Γουέιλ Σίρμερ, η οποία προσελήφθη το 2020 ως επικεφαλής επικοινωνίας του ζευγαριού αλλά στο τέλος του προηγούμενου έτους αποχώρησε αθόρυβα.

Ο Κάρολος θέλει να φτιάξει την σχέση με τον γιο του

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο τερματισμός της διαμάχης του Χάρι με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ δεν θεωρείται ρεαλιστικός στόχος, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, σε άλλο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι ο Βασιλιάς είναι ανοιχτός στην επιδιόρθωση της ρήξης με τον μικρότερο γιο του και μάλιστα διερευνά τη φύση της συγχώρεσης.

Τουλάχιστον ένας εκ των συμβούλων του βασιλιά προσεγγίστηκε από τον Χάρι ως έμπιστο άτομο από «την παλιά σχολή», γνωστή για την πίστη και τη διακριτικότητα, ενώ φίλος έχει ήδη επινοήσει μία στρατηγική για το πώς ο Χάρι θα μπορούσε να αρχίσει να κινείται ξανά στους κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου ακόμα και εκτελώντας πολύ «χαμηλών τόνων βασιλικά καθήκοντα».

Αν ο Χάρι επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς «φασαρία» και χωρίς δημοσιότητα θα μπορούσε να κερδίσει ξανά το βρετανικό κοινό, ωστόσο θα έπρεπε να δεχτεί ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως να πρέπει να περιοριστεί στην «κοπή κορδέλας», ωστόσο θα του έδινε ένα κίνητρο για να δουλέψει ξανά. Αυτό, σύμφωνα με την πηγή θα συνέβαινε μόνο «αν συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας μπορούν να το επιτρέψουν».

Ο Χάρι, ο οποίος αυτό τον μήνα θα γίνει 40 ετών, έστειλε μηνύματα σε αρκετούς παλιούς φίλους του στη Βρετανία μέσω WhatsApp, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν να εξομαλύνει την επιστροφή του, με κάποιους να αναφέρονται στην επάνοδο του πρίγκιπα στα βασιλικά καθήκοντά του ως «Επιχείρηση: Φέρτε τον Χάρι από το κρύο».

Άγνωστο είναι βέβαια πώς θα γίνει η επιστροφή αυτή όταν η Μέγκαν Μαρκλ είναι ανεπιθύμητη μέσα στους κύκλους του παλατιού και οι δυο τους έχουν χτίσει μία οικογένεια με τη γέννηση και των δύο τους παιδιών, Άρτσι και Λίλιμπετ με τα οποία ζουν στο Μαλιμπου, μακριά από τα βρετανικά φώτα και τη Μέγκαν να έχει να επισκεφθεί τη χώρα από το 2022.