Γαλλία: Στο εδώλιο πατέρας που νάρκωνε τη σύζυγό του και τη βίαζε με 50 άνδρες

Πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας δικάζονται επίσης στο δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία
4'

Ένας σύζυγος που φέρεται να νάρκωνε τη σύζυγό του και κάλεσε περισσότερους από 80 αγνώστους να τη βιάσουν στο σπίτι τους επί σχεδόν μια δεκαετία, δικάστηκε σήμερα Δευτέρα σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας δικάζονται επίσης στο δικαστήριο της Αβινιόν.

Η αστυνομία λέει ότι ο Ντομινίκ Π. διέλυε υπνωτικά χάπια και αγχολυτικά φάρμακα και τα ανακάτευε στο βραδινό γεύμα της γυναίκας του ή στο κρασί της στο σπίτι τους στο Μαζάν, κοντά στο Καρπεντράς στην Προβηγκία.

Ο πατέρας τριών παιδιών καλούσε άνδρες για να τη βιάσουν και να την κακοποιήσουν σεξουαλικά από ένα διαδικτυακό chatroom, όπου τα μέλη φαντασιώνονταν ότι εκτελούσαν σεξουαλικές πράξεις σε συντρόφους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Οι άνδρες είχαν οδηγίες να αποφεύγουν να μυρίζουν οποιοδήποτε άρωμα ή καπνό τσιγάρου για να μην καταλάβει κάτι η σύζυγός του και να φεύγουν αν εκείνη κουνήσει έστω και το χέρι της, ανέφεραν οι ερευνητές.

Συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2020, αφού ένας φύλακας ασφαλείας τον έπιασε να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες των γυναικών στο τοπικό σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία βρήκε ένα αρχείο με την ένδειξη «κακοποιήσεις» σε ένα USB που ήταν συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του, το οποίο περιείχε 20.000 εικόνες και ταινίες με τη γυναίκα του να βιάζεται σχεδόν 100 φορές.

Από τη σύλληψή του «δήλωνε πάντα ένοχος», δήλωσε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι είχε πει: «Την έβαλα να κοιμηθεί, την εξέδωσα και την βιντεοσκόπησα».

Τα αρχεία υγείας φέρονται να δείχνουν ότι προμηθεύτηκε 450 υπνωτικά χάπια μόνο μέσα σε ένα χρόνο.

Στους 50 άνδρες που δικάζονται μαζί του περιλαμβάνονται ένας τοπικός σύμβουλος, νοσοκόμοι, ένας δημοσιογράφος, ένας πρώην αστυνομικός, ένας δεσμοφύλακας, ένας στρατιώτης, ένας πυροσβέστης και ένας δημόσιος υπάλληλος, πολλοί από τους οποίους ζούσαν γύρω από το Μαζάν, μια πόλη περίπου 6.000 κατοίκων.

Οι άνδρες ήταν ηλικίας μεταξύ 26 και 73 ετών κατά τη στιγμή της σύλληψής τους.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας στην αστυνομία ότι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα, την οποία ο Ντομινίκ Π. παντρεύτηκε το 1973, δεν ήταν πρόθυμη σύντροφος και τον κατηγόρησαν ότι τους ξεγέλασε.

Οι ντετέκτιβ δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν περισσότερους από 30 άλλους άνδρες που καταγράφηκαν.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι η γυναίκα ήταν συντετριμμένη όταν έμαθε για την κακοποίηση λέγοντας ότι δεν θυμόταν καθόλου ότι βιάστηκε. Την είχαν ναρκώσει «σχεδόν σε κατάσταση κώματος», πρόσθεσαν οι ερευνητές.

«Ένα πρωί ξύπνησε πανικόβλητη με ένα νέο κούρεμα χωρίς να καταλαβαίνει πώς ήταν δυνατό αυτό. Πήγε στον κομμωτή της, ο οποίος της είπε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε περάσει», δήλωσε ο δικηγόρος της, Στεφάν Μπαμπονό.

Ο Μπαμπονό είπε ότι η πελάτισσά του, που είναι πλέον διαζευγμένη, πίστευε ότι είχε μια ασθένεια που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει και συμβουλεύτηκε αρκετούς γιατρούς, πάντα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, ο οποίος απέδωσε τα συμπτώματά της στην κούραση μετά τη φροντίδα των εγγονιών τους.

Τα τρία παιδιά της και άλλοι συγγενείς υποπτεύονταν ότι είχε τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Έχει και άλλες κατηγορίες

Ο Ντομινίκ Π. κατηγορείται επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Η Σοφί Ναρμέ ναρκώθηκε, βιάστηκε και μαχαιρώθηκε στο στήθος.

Μία άλλη κτηματομεσίτρια, ηλικίας 19 ετών, δέχθηκε επίθεση υπό παρόμοιες συνθήκες, αλλά διέφυγε αφού αντιστάθηκε. Η αστυνομία δήλωσε ότι το DNA που εξήχθη από το αίμα στη σκηνή του εγκλήματος ταιριάζει με το προφίλ του.

Η δίκη στην Αβινιόν αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Ο Ντομινίκ Π., 71 ετών, και οι άλλοι 50 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 20 ετών εάν καταδικαστούν για βιασμό κατά συναυτουργία.

Πηγή: The Guardian