Ισραήλ: Νέες κινητοποιήσεις από διαδηλωτές – Δριμύ «κατηγορώ» σε Νετανιάχου

Άλλη μία μέρα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους του Ισραήλ, προκειμένου να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ισραήλ: Νέες κινητοποιήσεις από διαδηλωτές – Δριμύ «κατηγορώ» σε Νετανιάχου
AP.
2'

Διπλωματικός «πυρετός» αναφορικά με το μέτωπο της Μέσης Ανατολής ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ετοιμάζουν νέα πρωτοβουλία για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και επιστροφή των ομήρων, που παραμένουν αιχμάλωτοι της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ακόμη ένα εικοσιτετράωρο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους πόλεων του Ισραήλ, ενώ, γενική απεργία κήρυξαν για σήμερα (02/08) τα συνδικάτα, αν και το Εργατικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να λήξει.

Το Εργασιακό Δικαστήριο γνωμάτευσε ότι οι Ισραηλινοί που απεργούν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους, θέτοντας τέλος στην απεργία την οποία κήρυξαν τα συνδικάτα και προκάλεσε «παράλυση» σε διάφορους τομείς, αλλά και χάος στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ.

Οι οικογένειες των ομήρων κάλεσαν τον κόσμο να σταθεί δίπλα τους, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν είναι η απεργία, αλλά η ύστατη προσπάθεια να σωθούν 101 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

Απόψε, ενδέχεται –ειδικά μετά την απόφαση ώστε να λάβει τέλος η απεργία– να γίνουν νέα συλλαλητήρια στο Τελ Αβίβ και αλλού, ενώ, διαδηλωτές μπλοκάρουν ήδη πολλούς δρόμους κυρίως πέριξ της πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Μία αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ» φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση Νετανιάχου, αφού αφορά έγγραφο το οποίο η κυβέρνηση είχε καταθέσει το Μάιο ως πρόταση για συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων –ανάμεσα σε εκείνους και οι τρεις από τους έξι που δολοφονήθηκαν εχθές– και κατάπαυση του πυρός.

«Προς έκπληξη της κυβέρνησης, η Χαμάς αποδέχθηκε τους περισσότερους από τους όρους. Τότε, η κυβέρνηση επανήλθε με διευκρινίσεις, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στη Χαμάς να απορρίψει την πρόταση», έγραψε η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή