Αυστραλία: Τίγρης κατασπάραξε φροντιστή σε πολυσύχναστο θεματικό πάρκο

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και παλαιότερα στο ίδιο πάρκο
2'

Μια τίγρης δάγκωσε στο χέρι μία «έμπειρη» φροντιστή ζώων, σε μια «μεμονωμένη και σπάνια» επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε η αστυνομία, σε πάρκο αναψυχής της Αυστραλίας.

Η εργαζόμενη, η οποία αναγνωρίστηκε ως 47χρονη, δαγκώθηκε από μια τίγρη το πρωί της Δευτέρας, ενώ εργαζόταν στο Dreamworld, ένα λούνα παρκ στο Gold Coast του Κουίνσλαντ, το οποίο διαθέτει επίσης ένα πάρκο προστασίας της άγριας ζωής.

Η γυναίκα υπέστη «κάποιες σοβαρές εκδορές και πληγές» από το ζώο και αισθανόταν «χλωμή» και «αδιάθετη, αλλά σε γενικές γραμμές καλά», δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ, Τζάστιν Πέιν.

Η επίθεση οδήγησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να αποσταλούν στο Dreamworld λίγο πριν από τις 9 το πρωί τοπική ώρα, μια ώρα πριν ανοίξει το πάρκο για το κοινό, πρόσθεσε ο Πέιν.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος εκτός από το γεγονός ότι περιγράφεται ως «έμπειρη και ηλικιωμένη».

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι οδήγησε στην επίθεση.

Εκπρόσωπος της Dreamworld δήλωσε ότι η «άμεση προτεραιότητα» της εταιρείας είναι να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στην υπάλληλο.

Το λούνα παρκ περιέγραψε την επίθεση σε ανακοίνωσή του ως «μεμονωμένο και σπάνιο περιστατικό» και ότι θα διεξάγει «ενδελεχή» έρευνα.

Το πάρκο ψυχαγωγίας, το οποίο διαθέτει το αξιοθέατο Tiger Island, γνωστό ως ένα από τα λίγα διαδραστικά εκθέματα τίγρεων στον κόσμο, φιλοξενεί εννέα τίγρεις Σουμάτρας και Βεγγάλης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε επίθεση τίγρης στο θεματικό πάρκο Dreamsland, το οποίο επισκέπτονται δύο εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Το 2011, μια εννιάχρονη τίγρη της Βεγγάλης με το όνομα Kato δάγκωσε δύο φροντιστές στο πάρκο.

Με πληροφορίες της Express.uk