«Βγήκε από τα ρούχα» του Τούρκος απόστρατος με κυπριακή σημαία σε αγώνες στον Μαρμαρά

Ο Τούρκος απόστρατος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του "δεν αναγνωρίζει αυτό το κράτος" 

«Βγήκε από τα ρούχα» του Τούρκος απόστρατος με κυπριακή σημαία σε αγώνες στον Μαρμαρά
1'

Έντονη ενόχληση του, εκ των εμπνευστών του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας", απόστρατου ναυάρχου Τζεμ Γκιουρντενίζ, προκάλεσε η κυπριακή σημαία σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Σε ανάρτησή του ο Τούρκος στρατιωτικός ανέφερε:

«Μαθαίνουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σημαία των Ελληνοκυπρίων ήταν παρούσα στην τελετή έναρξης των αγώνων του 7ου Süleymanpaşa Optimist Cup σε συνεργασία με το Διοικητήριο Tekirdağ, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Tekirdağ και την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν αναγνωρίζει αυτό το κράτος. Δεν δεχόμαστε καν πλοία με αυτή τη σημαία στα λιμάνια μας. Δεν δεχόμαστε τη χώρα αυτή ως συνομιλητή σε κανένα πεδίο της διεθνούς διπλωματίας.

Τι δουλειά έχει λοιπόν αυτή η σημαία στο μήλο της έριδος της θάλασσας του Μαρμαρά; Φυσικά, πρέπει να αναπτύξουμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να έχουμε λόγο στον κόσμο, αλλά προσκαλούμε σε αυτόν τον αγώνα ένα ψεύτικο κράτος που δεν αναγνωρίζουμε και που δεν έχει καν ειρηνευτική συμφωνία με την αγαπημένη μας ανάδοχη πατρίδα, την ΤΔΒΚ; Αν συνέβαινε το ίδιο πράγμα στην Ελλάδα, θα γινόταν σάλος»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή