Η Άγκυρα απαγορεύει νέες εγγραφές Τούρκων μαθητών σε γαλλικά σχολεία – Τι ζητά

Τι καταγγέλλει ο Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Γιουσούφ Τεκίν.

Η Άγκυρα απαγορεύει νέες εγγραφές Τούρκων μαθητών σε γαλλικά σχολεία – Τι ζητά
1'

Η Άγκυρα απαγορεύει την εγγραφή Τούρκων μαθητών σε γαλλικά σχολεία και προκειμένου να επιτραπεί ξανά, αιτούνται ανταλλάγματα από τη Γαλλία για τους Τούρκους που βρίσκονται εκεί, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, τα γαλλικά σχολεία λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση φαίνεται να ανατρέπεται με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας της γείτονος, Γιουσούφ Τεκίν.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε για τα γαλλικά σχολεία στην Τουρκία ότι «θα είμαστε στο σημείο να υπογράψουμε μία διεθνή σύμβαση εντός έξι μηνών. Δεν θα επιτρέψουμε την εγγραφή των μαθητών μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση».

«Αν θέλετε να δώσουμε νομικό καθεστώς σε αυτά τα σχολεία, εμείς θέλουμε σε αντάλλαγμα να τους ζητήσουμε να μας βοηθήσουν με την εκπαίδευση της τουρκικής γλώσσας και του τουρκικού πολιτισμού στα παιδιά των πολιτών μας που βρίσκονται εκεί, αυτό ισχύει κυρίως για τη Γαλλία και τη Γερμανία, διότι στις δύο χώρες συνολικά έχουμε έναν πληθυσμό πάνω από 5 – 6 εκατομμύρια», προσέθεσε.

«Βοηθήστε μας με την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας στα παιδιά των πολιτών μας εδώ, γιατί κάθε φορά που ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, οι φίλοι μας εκεί παραπονιούνται για τη διαδικασία», ολοκλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή