Τουρκία: Υποστηρίζει ότι συνέλαβε έναν ταμία της Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Έναν «ταμία» που μετέφερε χρήματα για λογαριασμό των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Υποστηρίζει ότι συνέλαβε έναν ταμία της Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη
2'

Ένας Κοσοβάρος ύποπτος ότι προχώρησε σε πληρωμές στην Τουρκία για λογαριασμό των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών συνελήφθη την Παρσκευή στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT), οι οποίες παρακολουθούσαν τον ύποπτο αφότου αυτός είχε εισέλθει στο τουρκικό έδαφος πέντε ημέρες νωρίτερα, τον παρατήρησαν να πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με το Anadolu.

Αυτές οι μεταφορές χρημάτων, προερχόμενων ιδιαίτερα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και το Κόσοβο, φέρεται ότι επέτρεψαν να δοθούν αμοιβές για φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και για «ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον παλαιστίνιων πολιτικών», μεταδίδει το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήεων.

Περίπου τριάντα πρόσωπα, ύποπτα για κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ, είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο στην Τουρκία, κατηγορούμενα κυρίως ότι ετοίμαζαν απαγωγές. Από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδοσιακός σύμμαχος της παλαιστινιακής υπόθεσης, έχει πολλαπλασιάσει τις επικρίσεις εναντίον του Ισραήλ.

Η Τουρκία είχε διακόψει επίσης στις αρχές Μαΐου τις εμπορικές σχέσεις της με το Ισραήλ. Η τουρκική αστυνομία είχε ήδη συλλάβει το 2021 και το 2022 δεκάδες πρόσωπα ως ύποπτα ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών Παλαιστινίους που κατοικούν στην Τουρκία.

Την άνοιξη 2022, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για απόπειρες επιθέσεων εναντίον ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες αποτράπηκαν μέσω της συνεργασίας τουρκικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή