Μήνυμα-προειδοποίηση της ΕΕ στην Τουρκία για το αίτημα ένταξής της στους BRICS

Η ΕΕ αναμένει από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες να μοιράζονται τις αξίες της ΕΕ και να ευθυγραμμίσουν την εξωτερική τους πολιτική με την πολιτική της ΕΕ,διαμύνησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να ενταχθεί στους BRICS.

Μήνυμα-προειδοποίηση της ΕΕ στην Τουρκία για το αίτημα ένταξής της στους BRICS
1'

Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επιλέξει σε ποιες διεθνείς συμμαχίες θα ενταχθεί, ωστόσο εξακολουθεί να είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ως εκ τούτου πρέπει να σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο Peter Stano, επικεφαλής εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες πρέπει να σέβονται τις αξίες και τις υποχρεώσεις της ΕΕ που αναλαμβάνουν οι συμφωνίες.

«Η ΕΕ αναμένει από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες να μοιράζονται τις αξίες της ΕΕ και να ευθυγραμμίσουν την εξωτερική τους πολιτική με την πολιτική της ΕΕ. Κατά την ένταξη στην ΕΕ, οι υποψήφιες χώρες πρέπει να ευθυγραμμίσουν πλήρως όλες τις πολιτικές τους με τις πολιτικές της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών», πρόσθεσε ο Peter Stano.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή