Τρέλα με τον ανανά στην Ισπανία, τον αγοράζουν για να βρουν... ταίρι - Χάος στα καταστήματα

Μια πολύ περίεργη τάση, για τους άγαμους Ισπανούς...
2'

Μια ισπανική τρέλα που ενθαρρύνει τους ανύπαντρους να αναζητούν συντρόφους στα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που βασίζεται σε φρούτα, έχει προκαλέσει χαοτικές σκηνές και μάλιστα οδήγησε την αστυνομία να κληθεί να αποκαταστήσει την τάξη!

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί άγαμοι Ισπανοί προσελκύονται από υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mercadona μεταξύ 7 μ.μ.-20.00, με την υπόσχεση ότι μπορούν να βρουν το ταίρι τους εκείνη την ώρα, ιδιαίτερα αν βάλουν έναν... ανανά ανάποδα στο καρότσι για ψώνια τους!

Όπως γράφει το BBC, το φαινόμενο φαίνεται να προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ηθοποιό και χιουμορίστρια Vivy Lin, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok όπου σπρώχνει ένα καρότσι γύρω από ένα κατάστημα Mercadona μιλώντας για την υποτιθέμενη βιτρίνα. Στον επίσημο λογαριασμό του στο TikTok, το σούπερ μάρκετ δημοσίευσε έναν ανανά με τη λεζάντα: «Ο ανανάς στο ράφι του Mercadona σε περιμένει να βγεις ραντεβού».

Το... κόλπο με τον ανανά ολοκληρώνεται σπρώχνοντας το καρότσι στο τμήμα κρασιού του καταστήματος και ελπίζοντας ότι ένα άτομο που βρίσκετε εκεί θα ανταποκριθεί θετικά. Καθώς η ιστορία έχει γίνει viral, έχει οδηγήσει σε μερικά ασυνήθιστα περιστατικά. Στη Μαδρίτη, υπήρξαν αναφορές για ομάδες εφήβων που σπρώχνουν καρότσια γύρω από τα καταστήματα το βράδυ, χωρίς να αγοράζουν προϊόντα. Ένας άντρας ντύθηκε σαν γιγάντιος ανανάς από τους φίλους του μέσα σε ένα κατάστημα στο πλαίσιο των εορτασμών του bachelor party. Στο Μπιλμπάο, η αστυνομία κλήθηκε σε υποκατάστημα της Mercadona λόγω θορυβωδών σκηνών στο εσωτερικό, αν και δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

Ένα τραγούδι, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, οδήγησε περαιτέρω την επιτυχία της τάσης, με τα λόγια: «Στο τμήμα του κρασιού / Η καρδιά μου τρέχει / Ψάχνω για κάποιον ξεχωριστό / που χρειάζεται η ψυχή μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ανάποδος ανανάς χρησιμοποιείται ως... κωδικός. Πιο παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να επιτρέπει σε άτομα που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν σεξουαλικούς συντρόφους, γνωστά ως swinging, να βρουν ο ένας τον άλλον. Ενώ η τελευταία χρήση του φρούτου μπορεί να έχει αποδειχτεί δημοφιλής σε ορισμένους, υπήρξαν αναφορές ότι η μανία του ανανά δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς υπαλλήλους της Mercadona που μένουν να καθαρίσουν τα αγορασμένα αγαθά.

Ένα βίντεο έδειχνε έναν εργαζόμενο να σπρώχνει κουτιά με τα φρούτα μακριά από τα ράφια και προς μια αποθήκη καθώς πλησίαζε η 7 το απόγευμα. Η εταιρεία λέει ότι η τάση «δεν ξεκίνησε από εμάς, προέκυψε αυθόρμητα».