Τουρκία: Ο Σίσι επισκέπτεται αύριο την Άγκυρα - Επιβεβαίωση από τουρκική προεδρία

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε την πληροφορία πως ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα επισκεφτεί την Τετάρτη την Άγκυρα.  Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί στις 14 Φεβρουάριου φέτος το Κάιρο.
1'

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι θα επισκεφθεί αύριο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ερντογάν, όπως επιβεβαιώθηκε από την τουρκική πλευρά.

Σε απάντηση της πρόσκλησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκίας έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της πρόσκλησης του Προέδρου μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, το οποίο αναδιαρθρώθηκε σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας στο Κάιρο στις 14 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Προέδρους των δύο χωρών.

Στη Σύνοδο του Συμβουλίου θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου και θα συζητηθούν κοινά βήματα που μπορούν να ληφθούν την επόμενη περίοδο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Κατά τις συναντήσεις, εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, ιδιαίτερα για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η υπογραφή διαφόρων εγγράφων με στόχο την ενίσχυση της συμβατικής βάσης των σχέσεων».