Η ανατριχιαστική ιστορία με τις «σιωπηλές αδερφές» - Μιλούσαν η μια στην άλλη μέχρι να πεθάνουν

Η Τζουν και η Τζένιφερ Γκίμπονς δεν επικοινωνούσαν με κανέναν άλλον εκτός από μεταξύ τους για σχεδόν 30 χρόνια
PA
4'

Η ανατριχιαστική ιστορία των «σιωπηλών διδύμων» που δεν μιλούσαν σε κανέναν παρά μόνο μεταξύ τους καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, πριν πεθάνει η μία εξηγείται μέσω μιας ανατριχιαστικής θεωρίας.

Η Τζουν και η Τζένιφερ Γκίμπονς γεννήθηκαν στις 11 Απριλίου 1963 από γονείς από τα Μπαρμπάντος που είχαν μεταναστεύσει στη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως μέρος της «γενιάς του Windrush».

Η Γκλόρια και ο Όμπρεϊ Γκίμπονς, η μαμά και ο μπαμπάς τους, παρατήρησαν κατά τη διάρκεια της ανατροφής τους ότι δεν μιλούσαν κανονικά και μάλιστα επινόησαν τη δική τους γλώσσα για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν τα μόνα μαύρα παιδιά σε ένα βρετανικό σχολείο λευκών, σήμαινε ότι δέχονταν συνεχώς εκφοβισμό - γεγονός που τους έκανε να βασίζονται ακόμη περισσότερο η μια στην άλλη.

Οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τις δίδυμες διαπίστωσαν επίσης ότι μπορούσαν να επικοινωνούν χωρίς να μιλούν, ενώ η μία μπορούσε να αντιγράφει τη συμπεριφορά της άλλης, γεγονός που ούτε οι ειδικοί μπορούσαν να εξηγήσουν.

Προσπάθησαν να αναγκάσουν τις δίδυμες να μιλήσουν σε άλλους στέλνοντάς τες σε ξεχωριστά σχολεία, αν και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα, καθώς η Τζουν και η Τζένιφερ έπαθαν σχεδόν κατάθλιψη προτού επανασυνδεθούν.

Συνέχισαν να μιλούν τη γλώσσα τους, η οποία ήταν ουσιαστικά μια επιταχυνόμενη Bajan Creole - μια γλώσσα που ομιλείται στα Μπαρμπάντος, η οποία συνδυάζει αφρικανικές και βρετανικές επιρροές και η οποία ομιλείται ευρέως στο νησί της Καραϊβικής.

Αλλά η εκδοχή των διδύμων ήταν τόσο επιταχυνόμενη που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να την καταλάβουν.

Η Τζουν δήλωσε αργότερα στο BBC το 2023: «Είχαμε ένα πρόβλημα ομιλίας. Οι γονείς μας δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε μια λέξη που λέγαμε, κανείς δεν καταλάβαινε - έτσι σταματήσαμε να μιλάμε».

Οι δίδυμες άρχισαν να γράφουν μυθιστορήματα, συμπεριλαμβανομένων ιστοριών βίας και εγκλήματος, με κάποιες από αυτές να δημοσιεύονται.

Αλλά στην πραγματική ζωή, άρχισαν να κάνουν παρέα με κάποια αγόρια που γνώριζαν από την περιοχή και άρχισαν να πειραματίζονται με ναρκωτικά και αλκοόλ, πριν πραγματοποιήσουν μια σειρά από εγκλήματα.

Αφού συνελήφθησαν για εμπρησμό το 1981, στάλθηκαν στο διαβόητο νοσοκομείο Broadmoor, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο υψηλής ασφαλείας, όπου τους χορηγήθηκαν ναρκωτικά με αντιψυχωσικά φάρμακα.

Η Τζουν και η Τζένιφερ φέρονται να γνώρισαν χαρακτήρες όπως ο Ρόνι Κρέι και ο Τζίμι Σάβιλ κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων παραμονής τους στο νοσοκομείο.

Αφού μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα χαμηλότερης ασφαλείας το 1993, η Jennifer φέρεται να πέθανε από ξαφνική φλεγμονή στην καρδιά, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, η Τζουν άρχισε ξαφνικά να επικοινωνεί κανονικά με τους άλλους, ισχυριζόμενη ότι το έκανε μόνο και μόνο επειδή η αδελφή της είχε πεθάνει.

Αν και η ακριβής αιτία του θανάτου της Jennifer δεν ανακοινώθηκε ποτέ, πιστεύεται ότι «θυσιάστηκε για να απελευθερωθεί πραγματικά η Τζουν», παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή δηλητήριο στο σώμα της μετά από ανάκριση.

Η Τζουν απελευθερώθηκε στη συνέχεια ένα χρόνο μετά το θάνατο της αδελφής της, μετακομίζοντας για να ζήσει κοντά στους γονείς της στην Ουαλία, καθώς η κοινότητά της την αποδέχτηκε.

Άρχισε επίσης να γράφει ξανά, ενώ η μοναδική ιστορία των διδύμων έχει κερδίσει μια θέση στη λαϊκή κουλτούρα με βιβλία, τραγούδια, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που κυκλοφορούν για την Τζουν και την Τζένιφερ.

Ωστόσο, η Τζουν παραδέχτηκε ότι η θητεία της στο Broadmoor άφησε σημάδια, εξηγώντας περαιτέρω στο BBC: «Κάθε δεύτερη μέρα σκέφτομαι το Broadmoor και όταν σκέφτομαι το Broadmoor, σκέφτομαι τη Jennifer,

«Είναι ακόμα μαζί μου μετά από 30 χρόνια. Κάθε άλλο πρωί σκέφτομαι ότι είμαι στο Broadmoor, ξυπνάω το πρωί, ακούω το χτύπημα των κλειδιών, είναι ακόμα μαζί μου ακόμα και σήμερα», παραδέχτηκε.

Η Τζουν κατέληξε: «Κάθε μέρα ξυπνάω και λέω στον εαυτό μου, άλλη μια μέρα για μένα και άλλη μια μέρα για την αδελφή μου

«Ζω γι' αυτήν. Ό,τι βλέπω και κάνω εγώ, το κάνει και εκείνη».

Με πληροφορίες από το LadBible.com