Κατασκοπευτικό θρίλερ: Πράκτορας των Κινέζων εργαζόταν στο κυβερνείο της Νέας Υόρκης

Προσπάθησε να εμποδίσει την συνεργασία Ταϊβάν – ΗΠΑ με αντάλλαγμα συμφωνίες εκατομμυρίων

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Πράκτορας των Κινέζων εργαζόταν στο κυβερνείο της Νέας Υόρκης
1'

Μια πρώην βοηθός της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ κατηγορείται ότι ενεργούσε ως μυστική πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μπρούκλιν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η Λίντα Σαν, 41 ετών, συνελήφθη σήμερα και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου εντός της ημέρας. Δίωξη έχει ασκηθεί και στον σύζυγό της, τον Κρις Χου.

Την περίοδο που εργαζόταν στην πολιτειακή διοίκηση η Σαν φέρεται ότι εμπόδισε εκπροσώπους της κυβέρνησης της Ταϊβάν να συναντηθούν με αξιωματούχους και ότι προσπάθησε να κανονίσει να επισκεφθεί την Κίνα ένας υψηλόβαθμος πολιτειακός αξιωματούχος της Νέας Υόρκης. Σε αντάλλαγμα, εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης διευκόλυναν συναλλαγές του Χου ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρις Χου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κίνα.

Μεταξύ των άλλων δώρων που έλαβαν ήταν παστές πάπιες «α-λα Ναντζίνγκ» που τις μαγείρεψε ο προσωπικός σεφ ενός Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου και παραδόθηκαν στο σπίτι των γονιών της Σαν.

Οι δικηγόροι του ζεύγους δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή