Ελπίδες για εκεχειρία: «Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας»

 Ένα εικοσιτετράωρο μετά το μήνυμα Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν θα απομακρύνει ποτέ τις δυνάμεις του από τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου, ελπίδες για ειρήνευση φέρνει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ελπίδες για εκεχειρία: «Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας»
1'

Σε εγκεκριμένο από το Ισραήλ πλαίσιο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζόν Κίρμπι σε ενημερωσή του σε δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

Διάδρομος της Φιλαδέλφειας αποκαλείται μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μήκους 14 χιλιομέτρων και πλάτους 100 μέτρων που εκτείνεται κατά μήκος του συνόλου των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας στην οποία έχει εισβάλλει ο ισραηλινός στρατός στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την διάλυση της Χαμάς.

Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο έρχεται μια ημέρα αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα απομακρύνει ποτέ τις δυνάμεις του από την συγκεκριμένη περιοχή.

«Η ίδια η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για τη γεφύρωση των διαφορών με την οποία ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε… περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και τις περιοχές κατά μήκος και δίπλα στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, σε ενημέρωση με δημοσιογράφους. «Αυτή είναι η πρόταση στην οποία έχει συμφωνήσει το Ισραήλ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή