Μέση Ανατολή: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα 24χρονης ομήρου που εντοπίστηκε νεκρή στη Γάζα

«Φοβόμαστε πως θα πεθάνουμε εδώ», είπε μεταξύ άλλων
Μέση Ανατολή: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα 24χρονης ομήρου που εντοπίστηκε νεκρή στη Γάζα
2'

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με μια 24χρονη όμηρο που ήταν ανάμεσα στους έξι Ισραηλινούς, που εντοπίστηκαν νεκροί σε τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Έντεν Γερουσάλμι κατηγορεί ευθέως τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε αυτό το προπαγανδιστικό βίντεο, που έδωσε η Χαμάς στη δημοσιότητα. Η ισλαμική οργάνωση υποστηρίζει πως αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα της 24χρονης κοπέλας, προτού οι Ισραηλινοί στρατιώτες την εντοπίσουν νεκρή, μαζί με άλλους πέντε ομήρους, σε τούνελ στη νότια Γάζα.

«Μπέντζαμιν Νετανιάχου και κυβέρνηση του Ισραήλ, κάντε ό,τι χρειάζεται για να μας απελευθερώσετε. Τώρα! Υποφέρω, όλοι μας υποφέρουμε. Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν ούτε λεπτό και φοβόμαστε για τη ζωή μας. Φοβόμαστε πως θα πεθάνουμε εδώ».

«Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απελευθέρωσες χίλιους Παλαιστίνιους κρατούμενους, ως αντάλλαγμα για τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Τώρα, ζητούν την απελευθέρωση λιγότερων από 250 κρατουμένων, ως αντάλλαγμα για τον καθένα από εμάς. Δεν καταλαβαίνω! Μήπως η ζωή μου αξίζει λιγότερο;».

Οι όμηροι θα επιστραφούν σε φέρετρα

Η Χαμάς απειλεί πλέον πως οι όμηροι θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε φέρετρα, όσο ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει την Λωρίδα.

Ο 12χρονος Ερέζ Καλντερόν απήχθη από το κιμπούτζ Νιρ Οζ, μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ήταν όμηρος των φανατικών ισλαμιστών επί 52 ημέρες, προτού αφεθεί ελεύθερος, μαζί με την αδελφή του. Τώρα, ζητά να αγκαλιάσει ξανά τον πατέρα του, Οφέρ, που ακόμη βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς.

«Θυμάμαι το βλέμμα του, είχε τραυματιστεί και αιμορραγούσε. Εκείνοι με άρπαξαν από τον πατέρα μου. Με κοίταξε στα μάτια και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον φόβο. Ήθελα μόνο να φωνάξω: Μπαμπά σώσε με!», περιέγραψε ο πρώην όμηρος της Χαμάς.

Μαζικές διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ

Με το κύμα οργής στο Ισραήλ να γιγαντώνεται κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εκείνος, για πρώτη φορά, από την έναρξη του πολέμου, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για τους έξι ομήρους που εντοπίστηκαν νεκροί στην Γάζα.

«Ζητάω συγγνώμη, επειδή δεν καταφέραμε να φέρουμε τους ομήρους πίσω, ζωντανούς. Ήμασταν κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, χιλιάδες Ισραηλινοί κατέκλυσαν τους δρόμους στο Τελ Αβίβ. Στην Ιερουσαλήμ, το πλήθος πολιόρκησε την πρωθυπουργική κατοικία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν το πλήθος και συνέλαβαν τουλάχιστον 20.

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά την Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ, στη Βρετανία αποφάσισε να «παγώσει», εν μέρει, την αποστολή οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ, με το ενδεχόμενο, να χρησιμοποιηθούν σε επιδρομές, που πιθανώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.