Γαλλία: «Έσπασε» η κόρη του Πελικό στη δίκη με τους ομαδικούς βιασμούς της μητέρας της

Φρίκη στη Γαλλία: Η Καρολίν Νταριάν συγκλονίστηκε καθώς αποκαλύπτονταν λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της δίκης του πατέρα της Ντομινίκ Πελικό και 50 ακόμη ανδρών
4'

Τραγικές λεπτομέρειες προέκυψαν στη δίκη ενός Γάλλου που κατηγορείται ότι στρατολόγησε δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του, με την κόρη τους να εγκαταλείπει προσωρινά την αίθουσα του δικαστηρίου καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της.

Η υπόθεση εναντίον του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό έχει τρομοκρατήσει τη Γαλλία, αφού οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν μόνο τυχαία όταν συνελήφθη να κινηματογραφεί γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ. Στη δίκη στη νότια πόλη της Αβινιόν, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο κατηγορούνται για βιασμό 50 ακόμη άνδρες που φέρεται να στρατολόγησε μέσω Διαδικτύου για να κακοποιήσει τη σύζυγό του.

Η σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό, παρευρίσκεται στη δίκη, η οποία ζήτησε να είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και η κόρη τους και οι δύο γιοι τους για να ακουστούν τα όσα φρικτά υπέστη. Οι δικηγόροι της λένε ότι ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν γνώριζε την κακοποίηση που υπέση επί μια δεκαετία.

Ο προεδρεύων δικαστής, Ροζέρ Αρατά, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας πέντε δικαστών, διάβασε τα κύρια πορίσματα της έρευνας τη δεύτερη ημέρα της δίκης την Τρίτη (3/9) Οι καταγγελίες αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020, όταν ένας φύλακας συνέλαβε τον Πελικό σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Carpentras επειδή κινηματογραφούσε τις φούστες των πελατισσών.

Στην τσέπη του βρέθηκαν προφυλακτικά και κάμερα. Όταν ρωτήθηκε είπε ότι είχε «δράσει με βάση τις παρορμήσεις του» που «δεν ήταν σε θέση να ελέγξει». Ο Aρατά αφηγήθηκε πώς γυμνά φωτομοντάζ της κόρης του Πελικό, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Καρολίν Νταριάν, βρέθηκαν στον υπολογιστή του σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή». Η Νταριάν ξέσπασε σε κλάματα και συνοδεύτηκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου από τα δύο αδέρφια της και τον δικηγόρο της, Αντουάν Καμύ, αλλά επανεμφανίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Το 2022 η ίδια έγραψε ένα βιβλίο «Και σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά» (Et J’ai Cesse de T’appeler Papa) για την επίδραση της ανακάλυψης των υποτιθέμενων εγκλημάτων στην οικογένεια. Η Ζιζέλ Πελικό παρέμεινε ήρεμη και συγκρατημένη καθ' όλη τη διάρκεια, ενώ ο σύζυγός της καθόταν ακριβώς απέναντί ​​της στην άλλη άκρη της αίθουσας του δικαστηρίου και την άκουγε με προσήλωση.

Υπάρχουν άλλοι 72 ύποπτοι για την υπόθεση, αλλά μόνο 50 έχουν εντοπιστεί. Δεκαοκτώ από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Ένας 51ος άνδρας θα κριθεί ερήμην. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια για βιασμό εάν καταδικαστούν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι ερευνητές βρήκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη Ζιζέλ Πελικό να κακοποιείται σεξουαλικά από αγνώστους που στρατολογήθηκαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που ονομάζεται «Εν αγνοία της» στον αμφιλεγόμενο ιστότοπο Coco, ο οποίος έκλεισε από τα δικαστήρια τον Ιούνιο.

Ο Πελικό, ο οποίος εμφανιζόταν στον ιστότοπο με ψευδώνυμο, ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στο φόρουμ «περιστασιακά» και ότι «δεν ήταν η συνήθεια του». Ωστόσο, βρέθηκαν αρκετές συζητήσεις στις οποίες μερικές φορές χρησιμοποιούσε τον όρο «βιασμός» και είπε στους πιθανούς επιτιθέμενους ότι η χορήγηση υπνωτικών χαπιών στη σύζυγό του του επέτρεπε να την κακοποιήσει κάνοντας πρακτικές που κανονικά αρνιόταν.

Παρήγγειλε 450 χάπια σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με στοιχεία από την εθνική ασφάλιση υγείας. Η αστυνομία είπε ότι βρήκε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο της Ζιζέλ στον υπολογιστή του, εμφανώς αναίσθητη και κυρίως σε εμβρυϊκή θέση. Οι εικόνες φέρεται να δείχνουν δεκάδες βιασμούς στο σπίτι του ζευγαριού στο Μαζάν, ένα χωριό 6.000 κατοίκων περίπου 30 χιλιόμετρα από την Αβινιόν, στην Προβηγκία.