ΗΠΑ: Λιοντάρι επιτέθηκε σε 5χρονο αγόρι - Του έκαναν ευθανασία

Το παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο με τραύματα που ήταν σημαντικά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή του
Φωτογραφία Αρχείου
2'

Ένα λιοντάρι του βουνού επιτέθηκε σε ένα 5χρονο αγόρι σε ένα δημοφιλές πάρκο της Νότιας Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των διακοπών και οι κρατικοί δασοφύλακες έκαναν αργότερα ευθανασία στη μεγάλη γάτα, δήλωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Το παιδί δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Κυριακής ενώ έπαιζε κοντά στο τραπέζι πικνίκ της οικογένειάς του στο κρατικό πάρκο Μαλιμπού Κρικ δυτικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

«Ένας ή περισσότεροι ενήλικες όρμησαν στο λιοντάρι και αυτό απελευθέρωσε το αγόρι», ανέφερε η ανακοίνωση. «Πολλοί μάρτυρες είδαν την επίθεση και παρατήρησαν το λιοντάρι του βουνού να σκαρφαλώνει σε ένα κοντινό δέντρο».

Το παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο με τραύματα που ήταν σημαντικά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα.

Το λιοντάρι παρέμεινε στο δέντρο μέχρι να φτάσουν οι δασοφύλακες των κρατικών πάρκων και να διαπιστώσουν ότι αποτελούσε απειλή για το κοινό. Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αρχές.

Τα λιοντάρια του βουνού σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους. Περίπου 20 επιθέσεις έχουν επιβεβαιωθεί στην Καλιφόρνια σε περισσότερο από έναν αιώνα καταγραφής, και μόνο τρεις ήταν θανατηφόρες, δήλωσε νωρίτερα φέτος το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής.

Τον Μάρτιο, δύο ενήλικα αδέλφια που δέχθηκαν επίθεση, ο ένας θανάσιμα, από ένα λιοντάρι του βουνού στη Βόρεια Καλιφόρνια προσπάθησαν να τρομάξουν το λιοντάρι μόλις κατάλαβαν ότι τους καταδίωκε και στη συνέχεια πάλεψαν με το ζώο αφού αυτό όρμησε.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ένα 7χρονο αγόρι δαγκώθηκε από ένα λιοντάρι του βουνού ενώ περπατούσε με τον πατέρα του γύρω στο σούρουπο σε ένα πάρκο κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, βόρεια του Λος Άντζελες. Ο πατέρας τρόμαξε το ζώο και το παιδί νοσηλεύτηκε για σχετικά ελαφρά τραύματα.

Πηγή: AP News