Δανία: Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα

Η αστυνομία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι έξι από τους συνολικά περίπου 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διαμαρτυρία κατά του πολέμου στη Γάζα. Ανάμεσά τους και η ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα Θάνμπεργκ με χειροπέδες

Anthon Unger μέσω Ekstra Bladet
1'

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ φέρεται να έχει συλληφθεί στην Κοπεγχάγη σε σχέση με την κατάληψη ενός κτήρίου του Πανεπιστημίου της πόλης μαζί με την ομάδα ακτιβιστών Studerende mod Besættelsen (Φοιτητές κατά της Κατοχής), σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet.

«Οι Studerende mod Besættelsen και εγώ βρισκόμαστε στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης», έγραψε η Τούνμπεργκ σε ένα story στο Instagram το πρωί της Τετάρτης. «Η αστυνομία έχει κληθεί [και έχει] εισέλθει βίαια στο κτίριο με έναν κριό κρατώντας τουφέκια εφόδου. Εκδιώκουν τους πάντες αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Εικόνες από την Ekstra Bladet φαίνεται να δείχνουν την Τούνμπεργκ με χειροπέδες να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Δημοσιογράφος της εφημερίδας δήλωσε ότι αρκετοί άλλοι ακτιβιστές, εκτός από την Θάνμπεργκ, απομακρύνθηκαν επίσης με χειροπέδες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στην Ekstra Bladet ότι έξι άτομα, από τους συνολικά περίπου 20 διαδηλωτές, είχαν συλληφθεί. Δεν επιβεβαίωσαν αν η Τούνμπεργκ ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.

Σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Instagram λίγες ώρες νωρίτερα, οι Φοιτητές κατά της Κατοχής επιβεβαίωσαν ότι έκαναν κατάληψη στο Museumsbygningen, το κεντρικό κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεργασία του πανεπιστημίου με ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Πηγή: thelocal.dk