«Υπόθεση Πελικό» στη Γαλλία: Ποιοι είναι οι υπεράνω πάσης υποψίας βιαστές - Οι συνομιλίες της φρίκης

Επί σχεδόν δέκα χρόνια, ο 71χρονος Nτομινίκ Πελικό «στρατολογούσε» αγνώστους για να βιάζουν τη σύζυγό του αφού προηγουμένως την είχε ναρκώσει. Ανάγκαζε μάλιστα τους φερόμενους δράστες να ζεσταίνουν τα χέρια τους για να μην την «ξυπνήσουν». Η δίκη που σοκάρε τη Γαλλία.
Η Ζιζέλ Πελικό με τον σύζυγο-βασανιστή της
8'

«Είναι παιδιά, ηλικιωμένοι, είναι όλοι»: 51 άνδρες κατηγορούνται για την κακοποίηση μιας γυναίκας που είχε ναρκωθεί από τον σύζυγό της γράφει η γαλλική εφημερίδα Parisien, στο άρθρο της για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ εντός και εκτός συνόρων.

Προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πυροσβέστες, χτίστες, κηπουροί, δεσμοφύλακες, στρατιώτες ή δημοσιογράφοι. Τώρα είναι μεταξύ 26 και 73 ετών. Πολλοί έχουν σύζυγο ή σύντροφο, ενώ κάποιοι έχουν και παιδιά, αναφέρει το δημοσίευμα. Οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι στα δικαστήρια. Ωστόσο, όλοι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα: πώς θεώρησαν ότι ήταν δυνατό να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με μια αναίσθητη εξηντάχρονη που είχε ναρκωθεί από τη φαρμακευτική αγωγή που της έδινε ο σύζυγός της;

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είπαν στο δικαστήριο ότι ένιωθαν «όσο θύμα όσο κι εκείνη» και πίστευαν οτι «όσο ήταν παρών ο σύζυγος, δεν υπήρξε βιασμός». Ο Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται ότι άφησε 51 άντρες να βιάσουν την αναίσθητη σύζυγό του, Ζιζέλ αφού πρόσθετε υπνωτικά χάπια στα βραδινά της γεύματα σε μια περίοδο δέκα ετών. Ο 71χρονος Γάλλος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν κριθεί ένοχος.

Καθώς η δίκη του συνεχίζεται στην Αβινιόν, ένας δικαστής διάβασε μια σειρά από δικαιολογίες από τους φερόμενους βιαστές της Ζιζέλ που κάθισαν στο εδώλιο μαζί του. Ένας κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του για το θύμα είπε ότι ήταν «τόσο θύμα όσο κι εκείνη» και ισχυρίστηκε ότι είχε εξαπατηθεί από τον Ντομινίκ.

Ένας άλλος φέρεται να είπε ότι πίστευε ότι ήταν συναινετικό «παιχνίδι του ζευγαριού», ενώ ένας άλλος είπε ότι θεώρησε οτι «όλα έπρεπε να γίνουν τη νύχτα σε απόλυτο σκοτάδι επειδή η γυναίκα ήταν ντροπαλή και έκλεινε το τηλέφωνο παρά την επιθυμία της. Έκανε την κοιμισμένη». Ένας τρίτος είπε ότι «όσο ήταν παρών ο σύζυγος, δεν υπήρξε βιασμός».

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης προέκυψαν καθώς αποκαλύφθηκε ότι το παιδί του ζευγαριού -Καρολίν Νταριάν όπως ειναι το ψεδώνυμο που χρησιμοποιεί- εμφανίστηκε χωρίς ρούχα, σχεδόν σίγουρα ναρκωμένη και η ίδια, σε εικόνες που φυλάσσονταν στον προσωπικό υπολογιστή του Ντομινίκ σε αρχείο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή»

Άλλοι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι βρίσκονταν υπό τις εντολές του Ντομινίκ, ο οποίος ενεργούσε σαν «πολύ ελεγχόμενος μαέστρος». «Έκανα ό,τι μου ζητούσε, αλλά δεν ήξερα γιατί», ισχυρίστηκε άλλος κατηγορούμενος. Αλλά ο δικαστής δήλωσε ότι «οι οδηγίες ήταν σαφείς» στους δράστες που κλήθηκαν από τον σύζυγο της Ζιζέλ.

H κόρη της οικογένειας

Ο δικαστής είπε επίσης ότι «κανείς από τους κατηγορούμενους δεν είχε μιλήσει με το θύμα» και ότι βρισκόταν σε κατάσταση «πιο κοντά στο κώμα παρά στον ύπνο» κατά τη διάρκεια των φερόμενων βιασμών. Ο Ντομινίκ και άλλοι 51 άνδρες κατηγορούνται για βιασμό μετά από πολλαπλές βιντεοσκοπημένες επιθέσεις στη Ζιζέλ Πελικό, 72 ετών.

Η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες της Ζιζέλ να δέχεται σεξουαλική επίθεση από συνολικά 72 αγνώστους. Τουλάχιστον 35 από τους κατηγορούμενους έχουν δηλώσει αθώοι και 14 ένοχοι, ανάμεσά τους και ο Ντομινίκ. Ένας από τους κατηγορούμενους απουσιάζει για άγνωστους λόγους, ενώ ένας άλλος τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την Telegraph.

Φαίνεται ότι είχαν στρατολογηθεί σε ένα φόρουμ που ονομάζεται «Εν αγνοία της» στον κλειστό πλέον ιστότοπο coco.gg - καθώς βρισκόταν σε κώμα στο κρεβάτι έχοντας ναρκωθεί από τον σύζυγό της.

Ο ίδιος ο Ντομινίκ, ο οποίος εμφανιζόταν στο coco.gg με ψευδώνυμο, είπε σήμερα ότι «περιστασιακά» συμμετείχε στο φόρουμ αλλά ότι «δεν ήταν η συνήθεια του». Ωστόσο, βρέθηκαν αρκετές συνομιλίες στις οποίεςχρησιμοποίησε τη λέξη «βιασμός». Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι είπε στους επιτιθέμενους ότι δίνοντας υπνωτικά χάπια στη γυναίκα του, θα μπορούσε να την κακοποιήσει με πρακτικές που είχε αρνηθεί. Λέγεται ότι παρήγγειλε 450 χάπια σε διάστημα ενός έτους, ανέφερε η Telegraph.

«Έλα το βράδυ, χωρίς άρωμα ή μυρωδιά τσιγάρου. Οι άνδρες έπρεπε να γδυθούν έξω από την κρεβατοκάμαρα, να μην κάνουν θόρυβο και να φύγουν άμεσα με την παραμικρή κίνηση ή σημάδι ότι το θύμα ήταν ξύπνιο», είπε ο δικαστής.

Η Ζιζέλ Πελικό

Σύμφωνα με τη γερμανικη εφημερίδα Bild, ο Ντομινίκ φέρεται να κινηματογραφούσε τις φρικιαστικές επιθέσεις, ονομάζοντας ακόμη και τα αρχεία στον υπολογιστή του: «Κακοποίηση / Νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2020 με τον Σαρλί για 6η φορά».

Επιπλέον, ένα βίντεο που κατασχέθηκε και αναφέρθηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ο Ντομινίκ να λέει κατά τη διάρκεια ενός βιασμού της αναίσθητης συζύγου του τον Οκτώβριο του 2020: «Όχι! Όχι! Όχι με τα χέρια σου! Όχι με τα νύχια σου. Θα την ξυπνήσεις, γαργαλιέται!» ενώ ο δράστης αναρωτιέται: «Είναι τρελό που δεν ξυπνάει!».

Η Bild ανέφερε επίσης ότι ο Ντομινίκ βρήκε τους πιθανούς βιαστές της συζύγου του στο διαδίκτυο και τους παρέσυρε μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών, στην οποία συζητούσε τα άρρωστα σχέδιά του. Η γαλλική εφημερίδα Libération έλαβε μερικά από τα αποσπάσματα από τις αποτρόπαιες συνομιλίες μεταξύ του Ντομινίκ και των βιαστών της συζύγου του.

«Τα δοκιμάζετε ακόμα από καιρό σε καιρό; Eίναι καθαρό και ασφαλές;», ακούγεται να ρωτάει κάποιος. «Δεν έχει ιδέα;», ρώτησε ένας άλλος. «Όχι, είναι καταβεβλημένη από την κούραση», απάντησε ο Ντομινίκ. «Είσαι σαν εμένα. Σε ελκύει η κατάσταση του βιασμού», έγραψε σε έναν άλλο ενδιαφερόμενο.

Ο Ντομινίκ αυτή τη στιγμή δικάζεται στη γαλλική πόλη Αβινιόν κοντά στο σπίτι του στο Μαζάν, σε μία ακροαματική διαδικασία η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Τα ενήλικα παιδιά των Πελικό είπαν όλα αρχικά στους ανακριτές ότι δεν είχαν κανένα λόγο να υποπτεύονται ότι ο πατέρας τους είχε διαπράξει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις εναντίον της μητέρας τους πριν από τη σύλληψή του.

Ο μεγαλύτερος γιος τους είπε ότι τίποτα στη συμπεριφορά του πατέρα του δεν υποδηλώνει παρέκκλιση και ότι «ανέκαθεν εκπλήρωνε τον ρόλο του ως πατέρας», ενώ η Καρολίν μίλησε με αγάπη για την παρουσία του πατέρα της στη ζωή της ως νεαρή κοπέλα. Αλλά η σκοτεινή αποκάλυψη των πράξεων του πατέρα τους βύθισε την οικογένεια στο χάος.

Το 2022 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά» που διηγείται την ιστορία της, πώς έμαθε για τα εγκλήματα του πατέρα της και την καταστροφική τους επίδραση στην οικογένεια. Ίδρυσε επίσης έναν σύλλογο με το όνομα «Don’t Put Me To Sleep» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την εκστρατεία κατά των εγκλημάτων που προκαλούνται από ναρκωτικά και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πριν συλληφθεί ο πατέρας της, η μητέρα της είδε την υγεία της να επιδεινώνεται, πιστέψαν μάλιστα ότι έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ πάλευε με πολλά γυναικολογικά προβλήματα. Ο Γαλλικός Τύπος ανέφερε ότι η Ζιζέλ, 72 ετών σήμερα, είπε στον δικαστή στις προδικαστικές ακροάσεις πώς ένιωσε όταν ανακάλυψε την πραγματική αιτία του σωματικού και ψυχικού της μαρτυρίου.

«Με αηδιάζει. Νιώθω βρώμικη, μολυσμένη, προδομένη. Ήταν ένα τσουνάμι, με χτύπησε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας», φέρεται να είπε. Η εμφάνισή της στο δικαστήριο τη Δευτέρα για την πρώτη ημέρα της δίκης ήταν απόδειξη της γενναιότητάς της και της επιθυμίας της να δει τους κακοποιούς της να προσάγονται στη δικαιοσύνη.

Η δικηγόρος του Πελικό, είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει «την οικογένειά του και τη σύζυγό του». «Ντρέπεται για αυτό που έκανε, είναι ασυγχώρητο. Η συμπεριφορά του πελάτη μου είναι ότι αναγνωρίζει αυτό που έκανε και δεν υπήρξε ούτε μια ουγγιά διαμαρτυρίας από την αρχή».

Ο κατηγορούμενος έχει επίσης κατηγορηθεί για φόνο και βιασμό το 1991, τους οποίους αρνείται, και για απόπειρα βιασμού το 1999, την οποία παραδέχτηκε μετά από εξέταση DNA. Οι ειδικοί είπαν ότι ο άνδρας δεν φαίνεται να είναι ψυχικά άρρωστος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε την ανάγκη να αισθάνεται «παντοδύναμος» πάνω στο γυναικείο σώμα σε εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στα δικαστικά έγγραφα.