Ο ψηλότερος παραολυμπιονίκης στην ιστορία κοιμόταν στο πάτωμα - Τώρα, έχει δικό του κρεβάτι

Καθισμένος στο πάτωμα με τα χέρια του υψωμένα, ο παραολυμπιονίκης από το Ιράν φτάνει σε ύψος πάνω από 1.80

Ο ψηλότερος παραολυμπιονίκης στην ιστορία κοιμόταν στο πάτωμα - Τώρα, έχει δικό του κρεβάτι
Atta Kenare/AFP μέσω CNN
2'

Ο Μορτέζα Μεχρεζαντσελακτζάνι, ο ψηλότερος παραολυμπιονίκης στην ιστορία, αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα στους Αγώνες του Παρισιού 2024, αφού δεν είχε κρεβάτι στο οποίο να μπορεί να χωρέσει, αλλά η κατάσταση «έχει πλέον επιλυθεί», δήλωσε η IPC στο CNN.

Ο Μεχρεζαντσελακτζανί, γνωστότερος ως Μεχρεζάντ, έχει ύψος δύο μέτρα και 46 εκατοστά και είναι ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Αποτελεί ζωτικό γρανάζι στην κυρίαρχη ομάδα βόλεϊ καθιστής πετοσφαίρισης ανδρών του Ιράν, έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του χρυσού στους δύο τελευταίους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το ύψος του όμως συνοδεύεται από ειδικές απαιτήσεις. Ο επικεφαλής προπονητής του Ιράν Χαντί Ρεζάιγκαρκανί δήλωσε ότι ενώ είχε φτιαχτεί ειδικό κρεβάτι για τον Μεχρεζάντ στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, παρόμοια κατασκευή δεν έγινε στο Παρίσι αυτή τη φορά.

Ως αποτέλεσμα, είπε ο Ρεζάιγκαρκανί, ο Μεχρεζάντ έπρεπε να «ξαπλώσει στο πάτωμα».

«Δεν έχει ειδικό κρεβάτι, αλλά έχει τον πιο σημαντικό στόχο στο μυαλό του», δήλωσε ο Ρεζάιγκαρκανί στο Olympics.com. «Δεν έχει σημασία γι' αυτόν αν θα ξαπλώσει στο πάτωμα ή αν δεν θα έχει αρκετό φαγητό. Με κάθε τρόπο, έχει στο μυαλό του να γίνει πρωταθλητής».

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τις δυσκολίες του Μεχρεζάντ, οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν στο CNN Sport ότι «το θέμα έχει πλέον επιλυθεί».

«Τα κρεβάτια στο Παραολυμπιακό Χωριό είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους», ανέφερε η IPC σε ανακοίνωσή της. «Η ομάδα του Παρισιού 2024 έλαβε ένα αίτημα από την ιρανική ομάδα και ανταποκρίθηκε παρέχοντας δύο επεκτάσεις για το κρεβάτι. Δεν υποβλήθηκε περαιτέρω αίτημα από την ιρανική ομάδα, αλλά όπως φαίνεται οι δύο επεκτάσεις δεν ήταν επαρκείς. Τώρα έχουν διατεθεί πρόσθετες επεκτάσεις».

Ο Μεχρεζάντ διαγνώστηκε με ακρομεγαλία σε νεαρή ηλικία, μια πάθηση που προκαλεί υπερβολική αναπτυξιακή ορμόνη. Ως έφηβος, ένα κάταγμα στη λεκάνη που προκλήθηκε από ένα ατύχημα με ποδήλατο σταμάτησε την ανάπτυξη του δεξιού του ποδιού, καθιστώντας το κοντύτερο από το αριστερό και δυσκολεύοντας τον ίδιο στο περπάτημα.

Καθισμένος στο πάτωμα με τα χέρια του υψωμένα, ο Μεχρεζάντ φτάνει σε ύψος πάνω από 1.80, γεγονός που τον καθιστά ανεκτίμητο πλεονέκτημα στο γήπεδο βόλεϊ.

Ο Μεχρεζάντ αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την πρόσφατη επιτυχία του Ιράν στο βόλεϊ καθιστών, παρόλο που το έθνος ήταν ιστορικά κυρίαρχο στο ανδρικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια.

Από τους εννέα Παραολυμπιακούς Αγώνες από τη Σεούλ το 1988, το Ιράν έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε επτά από αυτούς.

Με πληροφορίες από το CNN

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή