Σπρίντερ που δεν προκρίθηκε στον τελικό 100 μέτρων κάνει πρόταση γάμου μπροστά σε 40.000 άτομα

«Είσαι τρελός!» είπε συγκλονισμένη η σύντροφος του Οσόλα, Αριάνα, όταν εκείνος γονάτισε και ζήτησε το χέρι της σε γάμο μπροστά σε ένα πλήθος 40.000 ανθρώπων
Christophe Ena/AP μέσω CNN
2'

Ο παραολυμπιονίκης σπρίντερ Αλεσάντρο Οσόλα πέρασε μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής του την Κυριακή και δεν είχε καμία σχέση με τους αγώνες του.

Μπορεί ο Οσόλα να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων, αλλά ο Ιταλός εξασφάλισε το «ναι» από την εκστασιασμένη κοπέλα του, αφού της έκανε πρόταση γάμου στις κερκίδες του Stade de France μετά τον αγώνα.

«Είσαι τρελός!» είπε συγκλονισμένη η σύντροφος του Οσόλα, Αριάνα, όταν εκείνος γονάτισε και ζήτησε το χέρι της σε γάμο μπροστά σε ένα πλήθος 40.000 ανθρώπων.

«Η σχέση μας μοιάζει με ανεμοστρόβιλο, γιατί κάθε αθλητής χρειάζεται ανθρώπους γύρω του για να τον σπρώχνουν», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Μερικές φορές, πίστευε σε μένα περισσότερο από ό,τι πίστευα εγώ στον εαυτό μου και αυτό είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό. 'Μπορείς να τα καταφέρεις, μπορείς να πετύχεις, μπορείς, μπορείς', έλεγε. Αυτό είναι κάτι που όλοι χρειάζονται και ελπίζω ότι όλοι θα βρουν κάποιον σαν εκείνη. Είναι η σύντροφός μου ... για όλη μου τη ζωή».

Ο Οσόλα έχασε το μεγαλύτερο μέρος του αριστερού του ποδιού σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2015, το οποίο στοίχισε επίσης τη ζωή στην πρώτη του σύζυγο.

Ο ίδιος αποδίδει στον αθλητισμό ότι του προσέφερε έναν «τρόπο να αναλάβει δράση και μια διέξοδο από μια πολύ σκοτεινή περίοδο», προσθέτοντας: «Μετά το ατύχημά μου, έχασα πολλά, τα πάντα εκτός από το χαμόγελό μου, αλλά ο αθλητισμός με ώθησε να χαμογελάω όλο και περισσότερο».

Ο ίδιος αποτίμησε τον αγώνα λέγοντας: «Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι η σημερινή ημέρα δεν ήταν καταπληκτική για μένα από αθλητικής άποψης. Εγώ λέω ότι ήταν. Στα 36 μου χρόνια, αγωνίστηκα με τους καλύτερους στον κόσμο και είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτό».

Ο Οσόλα, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής του πρώτου κυκλώματος πάντελ χωρίς αποκλεισμούς στον κόσμο και μιας μη κερδοσκοπικής ένωσης που έχει ως αποστολή να αμφισβητεί τις λανθασμένες αντιλήψεις των ανθρώπων για τις αναπηρίες, άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί μπορεί να είναι οι τελευταίοι Παραολυμπιακοί Αγώνες του, αφού είχε αγωνιστεί και στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια.

«Με όσα πέτυχα αυτές τις τελευταίες ημέρες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, νιώθω ότι έκλεισα αυτόν τον κύκλο. Τώρα, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ένα νέο μονοπάτι, γιατί η ζωή μου δεν έχει τελειώσει και έχω πολλά πράγματα να κάνω», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το CNN