Σουηδία: Πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και είχαν αντιπαράθεση ύποπτος και θύμα σε πυροβολισμό σε σχολείο

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου στη Σουηδία, ο ύποπτος και το θύμα ήταν αμφότεροι μαθητές στο σχολείο αυτό και φαίνεται ότι είχαν προσωπικές διαφορές

Σουηδία: Πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και είχαν αντιπαράθεση ύποπτος και θύμα σε πυροβολισμό σε σχολείο
1'

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα άτομο εφηβικής ηλικίας δέχτηκε πυροβολισμούς σε απόπειρα κατά της ζωής του σε σχολείο κοντά στη Στοκχόλμη και ότι ο ύποπτος συνελήφθη και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε σχολείο της νότιας Στοκχόλμης, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Ενα άτομο πυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το άτομο αυτό είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να μιλήσει όταν φτάσαμε εκεί", είπε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Δεν αναζητούμε άλλους δράστες. Εκτιμάμε ότι ελέγχουμε την κατάσταση στο σχολείο", σημείωσε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, ο ύποπτος και το θύμα ήταν αμφότεροι μαθητές στο σχολείο αυτό και φαίνεται ότι είχαν προσωπικές διαφορές.

"Είχαν μια αντιπαράθεση πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά επιλύθηκε. Τώρα προέκυψε μια διαμάχη η οποία κλιμακώθηκε και βγήκε εκτός ελέγχου με αυτό τον φρικτό τρόπο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Καζ Μαζούρι.

Την τελευταία δεκαετία η Σουηδία ταλανίζεται από τη δράση βίαιων συμμοριών στις οποίες μετέχουν και ανήλικοι και έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό ένοπλης βίας στην ΕΕ.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή