Γαλλία: Η αστυνομία απέτρεψε 3 τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών

Στα μέτρα που πήρε η Γαλλία περιλαμβάνονταν απελάσεις, στερήσεις ιθαγένειας, ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές σε ισλαμιστές.
1'

Μπορεί κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων να μην επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως από ό,τι φαίνεται αυτό οφείλεται στην δράση των γαλλικών αρχών ασφαλείας που φέρεται να απέτρεψε τουλάχιστον τρείς τρομοκρατικές επιθέσεις από τον ISIS

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (Sdat) δείχνουν αρκετές απόπειρες επιθέσεων που αποτράπηκαν όλες.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας από την στιγμή άφιξης της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία στις 12 Μαΐου, ελήφθησαν πολυάριθμα μέτρα από την αστυνομία και τις εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών για την αποτροπή κάθε είδους περιστατικού.

Σε αυτές περιλαμβάνονται 92 απελάσεις αλλοδαπών που θεωρήθηκαν επικίνδυνοι, υπήρξαν ακόμη 20 στερήσεις ιθαγένειας, επιβλήθηκαν 559 ατομικά μέτρα διοικητικού ελέγχου και επιτήρησης σε πρώην κρατούμενους, ενώ τα δικαστήρια προέβησαν σε 162 παραπομπές βάσει του άρθρου 40 του Ποινικού Κώδικα, κυρίως για περιπτώσεις εγκωμιασμού τρομοκρατίας.

Τα δε μέτρα παρακολούθησης που είχαν σχεδιαστεί, μεταξύ άλλων, για να αποτρέπουν την είσοδο ριζοσπαστικοποιημένων στο ισλάμ πρώην κρατουμένων σε ορισμένες περιοχές - παραβιάστηκαν σχεδόν 154 φορές, οδηγώντας σε ισάριθμες συλλήψεις.

Σχετικές ειδήσεις