«Αντάρτικο» Κεμαλιστών στο τουρκικό στράτευμα με μπροστάρισσα γυναίκα αξιωματικό

Κλυδωνισμοί στον τουρκικό στρατό μετά το μήνυμα των νέων αξιωματικών με τα ξίφη ψηλά - Το βίντεο που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία 

«Αντάρτικο» Κεμαλιστών στο τουρκικό στράτευμα με μπροστάρισσα γυναίκα αξιωματικό
3'

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στην Τουρκία το «αντάρτικο» αποφοίτων στρατιωτικής σχολής, με αφορμή ένα περιστατικό που αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα ανομοιογένειας στον τουρκικό στρατό.

Πριν από λίγες μέρες ο Ερντογάν έδωσε το παρών σε τελετές ορκωμοσίας νέων αξιωματικών και επέλεξε να βγάλει λόγο στους αποφοίτους των στρατιωτικών σχολών αποκαλύπτοντας την νέο-οθωμανική ατζέντα της Τουρκίας.

Ωστόσο σοβαρό πολιτικό-αν όχι εθνικό ζήτημα- έχει προκαλέσει ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τους Ισλαμιστές του Ερντογάν από τους Κεμαλιστές νέους ανθυπολοχαγούς στην Σχολή του Στρατού Ξηράς της Τουρκία.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι οι ανθυπολοχαγοί εκτός πρωτοκόλλου ύψωσαν τα ξίφη τους φωνάζοντας συνθήματα του τύπου «είμαστε παιδιά του Ατατούρκ, ζήτω η Τουρκία».

Μπροστάρισσα σε αυτό το «αντάρτικο» ήταν η κορυφαία της τάξης της, Εμπρού Ερόγλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις στρατιωτικές σχολές (αεροπορίας, στρατού ξηράς και ναυτικού) οι πρωτεύσασες ήταν γυναίκες.

gynaikes.jpg

Μετά από αυτό το συμβάν, οι κεμαλικές εφημερίδες κάνουν λόγο για μήνυμα στον Ερντογάν, ενώ αντίθετα οι ισλαμικές διατείνονται ότι είναι ένα σοβαρότερο μήνυμα, που πρέπει να εκληφθεί ως νέα απειλή, και καλεί την κυβέρνηση να τους εκδιώξει από το στράτευμα. Ένα στράτευμα, το οποίο ο ίδιος ο «σουλτάνος» εκκαθάρισε με σειρά διωγμών Κεμαλικών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Δείγμα της νευρικότητας των κυβερνώντων ήταν και οι προχθεσινές δηλώσεις του εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο ηγέτης του MHP δήλωσε: «Όρκοι πέραν του νόμιμου όρκου δεν πρέπει να καλύπτονται από τον Μεγάλο Ατατούρκ».

Χθες ο αναπληρωτής πρόεδρος του MHP Μεβλούτ Καρακαγιά, υπενθύμισε τη δήλωση Μπαχτσελί και μίλησε για τις εικόνες από την τελετή ορκωμοσίας των υπολοχαγών. «Είναι εξαιρετικά λάθος να παραπλανάται το κοινό σαν να υπάρχουν διαφορές απόψεων εντός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε προσπαθώντας να λειάνει τις γωνίες.

Σήμερα με σημερινές πληροφορίες πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι το εν λόγω περιστατικό σχετικά με το υλικό της ορκωμοσίας στην Τελετή Παραλαβής Διπλώματος και Παράδοσης Σημαίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας έχει εξεταστεί από κάθε άποψη και σύμφωνα με τα ευρήματα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά του προσωπικού που έχουν πρόθεση, υπαιτιότητα, αμέλεια ή ευθύνη εντός του πεδίου εφαρμογής της πειθαρχικής νομοθεσίας.

Τους κάλεσαν για εξηγήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την τελετή αποφοίτησης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας κάλεσε τους για εξηγήσεις.

Η Εμπρού Ερόγλου βγήκε μπροστά και απάντησε στον διοικητή της: «Είμαστε Ατατουρκιστές. Όλοι είδαν ότι δεν έχουμε καμία σχέση με καμία κοινότητα ή αίρεση. Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή