Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο φέρνει τα Χριστούγεννα από τον... Οκτώβρη

Σε μια μάλλον παράξενη απόφαση προχωρά ο Μαδούρο
1'

Παρά το γεγονός ότι οι εντάσεις για τις ιδιαίτερα αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές δεν έχουν ακόμη κοπάσει, ο Μαδούρο αποφασίζει να στρέψει την αμέριστη προσοχή του στα... Χριστούγεννα.

Ο Μαδούρο, ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών από την κυβέρνηση, θεωρεί πως το να μεταφέρει την εορταστική περίοδο δύο μήνες νωρίτερα, θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα λύσει όλα τα προβλήματα της Βενεζουέλας.

«Είναι Σεπτέμβριος και ήδη μυρίζει Χριστούγεννα», ανακοίνωσε στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του τοποθέτηση το βράδυ της Δευτέρας.

«Γι' αυτό φέτος για να αποτίσω φόρο τιμής και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους σας, κηρύσσω χριστουγεννιάτικη περίοδο από τη 1η Οκτωβρίου».

Ο ίδιος μπορεί να κάνει λόγο για «ειρήνη, ευτυχία και ασφάλεια» που θα φέρει η χρονιά, ωστόσο σύμφωνα με το AP η πραγματικότητα που επικρατεί στη Βενεζουέλα δεν φανερώνει κάτι τέτοιο.

Η επικράτηση του Μαδούρο, σημειώνεται πως ήρθε μετά από μια ταραχώδη εκλογική διαδικασία με φαινομενική νίκη τόσο του κυβερνόντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης, συνθήκη που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες αναταραχές και καταστολή διαδηλώσεων.

Είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα πάνω από 2.000 συλλήψεις συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, πολιτικών και εργαζομένων στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Σχετικές ειδήσεις