ΗΠΑ: 14 ετών ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στην Τζόρτζια

Ο ύποπτος της πολύνεκρης επίθεσης σε λύκειο κοντά στην Ατλάντα, είναι μαθητής, 14 ετών, σύμφωνα με τις αρχές
AP Photo
1'

Ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, κατά τους οποίους τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, είναι μαθητής του σχολείου αυτού, 14 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Ο έφηβος παραδόθηκε γρήγορα μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης και «θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κρις Χόσεϊ, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Πολιτείας της Τζόρτζια, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές, διευκρίνισε.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών έδειχναν πολλά ασθενοφόρα έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Το FBI έστειλε πράκτορές του στο σχολείο για να βοηθήσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, είπε μια εκπρόσωπός του, η Τζένα Σελίτο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το συμβάν και η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους».

Τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια – η χειρότερη όλων ήταν στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια το 2007, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι.