Ντομινίκ Πελικό: Μέσα στο νοσηρό μυαλό του 71χρονου Γάλλου που μετέτρεψε το σπίτι του σε κολαστήριο

Ο Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του επί δέκα χρόνια, παραδιδοντάς την στη συνέχεια στις άρρωστες ορέξεις αγνώστων που «στρατολογούσε» μέσω διαδικτύου. Η δίκη του που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην πόλη Αβινιόν «πάγωσε» τη Γαλλία

Ντομινίκ Πελικό: Μέσα στο νοσηρό μυαλό του 71χρονου Γάλλου που μετέτρεψε το σπίτι του σε κολαστήριο
6'

Ο Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε μεθοδικά τη σύζυγό του επί δέκα περίπου χρόνια, με στόχο να την βίασουν κατ'εξακολούθηση άγνωστοι που στρατολογούσε σε σκοτεινά φόρουμ του διαδικτύου. Από το 2011 έως 2020, 92 βιασμοί φέρεται να διαπράχθηκαν εναντίον του ίδιου θύματος, με τις ευλογίες του «αγαπημένου» της.

Ο ίδιος κάλυπτε μάλιστα τα άθλια εγκλήματά του κατηγορώντας την ότι τον απατούσε δήλωσαν οι εισαγγελείς, οταν του εξομολογήθηκε ότι μπορεί να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη για ανεξήγητα γυναικολογικά προβλήματα. Η ιδια αγνοούσε τότε ότι ήταν από την κακοποίηση που είχε υποστεί από αγνώστους που εκείνος έβρισκε για να ικανοιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι είχε σχέσεις ενώ ήταν έξω για μπόουλινγκ ή έκανε ποδήλατο, είπαν οι εισαγγελείς στη δίκη του, σε μία προσπάθειά του να απεικονίσει τη σύζυγό του ως άπιστη.

1725518431501-199728885-peliquot.jpg

Η Ζιζέλ Πελικό, το 72χρονο σήμερα θύμα προσήλθε στο δικαστήριο το πρωί αυτής της Δευτέρας (2/9), περιτριγυρισμένη από τους δικηγόρους και τα τρία παιδιά της, χωρίς να πει λέξη. Ο επί 40 περίπου χρόνια σύζυγός της έριχνε στο κρασί και το φαγητό της χημικές ουσίες, την οδηγούσε συχνά σε ημικωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια την «παρέδιδε» σε αγνώστους στο συζυγικό τους κρεβάτι.

Επί χρόνια, η γυναίκα αντιμετώπιζε απώλεια μαλλιών, απώλεια βάρους και κενά μνήμης, συχνά φαινόταν αποπροσανατολισμένη, ενώ είχε διαγνωστεί με σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, με τους γιατρούς να αδυνατούν ωστόσο να κάνουν μία συνολική εμπεριστατωμένη διάγνωση. Οι φίλοι και η οικογένειά της φοβήθηκαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, στο τέλος του 2020, όταν κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε μια πολύ πιο τρομακτική αλήθεια

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν σχέσεις ή είναι ακόμη και πατέρες και ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ενώ υπάκουαν σε μία σειρά απο κανόνες του Πελικό. Έπρεπε να έχουν κοντά, τακτοποιημένα νύχια, ζεστά χέρια για να μην την ξυπνήσουν, ενώ αναγκάζονταν να γδυθούν έξω από την κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο Ντομινίκ Πελικό περιγράφεται ως «πατριάρχης», «χειραγωγός» με «διεστραμμένη» προσωπικότητα, που χρησιμοποιούσε τη γυναίκα του ως «δόλωμα», σύμφωνα με αρκετές ψυχιατρικές εξετάσεις. Παραδέχτηκε την ενοχή του, δηλώνοντας ότι άρχισε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνιόταν και αργότερα άρχισε να προσκαλεί άλλους άνδρες να συμμετάσχουν.

Κατηγορούμενος σε άλλες δύο υποθέσεις

Ο Πελικό βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης από το 2020, όταν φέρεται να συνελήφθη να τραβάει βίντεο κάτω από τα φορέματα πελατισσών σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ. Μετά από αστυνομική κράτηση και έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν αρχεία βίντεο στο σπίτι του, όπου άγνωστοι άνδρες εμφανίζονται να κακοποιούν μια αναίσθητη γυναίκα.

Στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν περίπου πενήντα κατηγορούμενοι: οι περισσότεροι από την περιοχή γύρω από το Mαζάν το χωριό όπου ζούσε το ζευγάρι στο Βοκλούζ. Από τον Ιανουάριο του 2023, ο Πελικό έχει επίσης κατηγορηθεί από την εισαγγελία της Nαντέρ σε δύο άλλες ξεχωριστές υποθέσεις: απόπειρα βιασμού, καθώς και βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση στο ίδιο θύμα.

Είναι ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Σοφί Ναρμ, μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας, της οποίας το τεμαχισμένο σώμα βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 1991. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ο Πελικό κανόνισε να τη συναντήσει στο διαμέρισμα με το ψευδώνυμο «Mr. Duboste."

caroline.jpg

Η κόρη του ζεύγους. κατέρρευσε στη διάρκεια της δίκης

Ένας συνάδελφός της θυμήθηκε ότι συνάντησε έναν άνδρα που χρησιμοποιούσε το όνομα αυτό και ταίριαζε με την περιγραφή του Πελικό. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Μια άλλη κτηματομεσίτης, μια 19χρονη που ταυτοποιήθηκε μόνο ως «Ε», δέχθηκε επίθεση υπό παρόμοιες συνθήκες από τον Πελικό σε ένα διαμέρισμα σε προάστιο του Παρισιού το 1999, αλλά κατάφερε να διαφύγει αφού αντιστάθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. Το αίμα που βρέθηκε στη σκηνή ταίριαξε αργότερα με το DNA του Πελικό τον Αύγουστο του 2022.

Ο Ντομινίκ Πελικό εργάστηκε στη βιομηχανία ακινήτων στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και ένα προφίλ της αστυνομίας που συντάχθηκε από καταθέσεις μαρτύρων λέγεται ότι «μοιάζει πολύ» με τον κατηγορούμενο στις δύο υποθέσεις

Γεννημένος το 1952, ο Ντομινίκ Πελικό είναι πατέρας τριών παιδιών και έζησε μία κατά τα άλλα «φυσιολογική ζωή». Παντρεμένος από το 1973 με τη Ζιζέλ, έχτισε μαζί της αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν μια συνηθισμένη έγγαμη ζωή, αναφέρει το Franceinfo. Όμως πίσω από αυτή την πρόσοψη κρυβόταν ένας άντρας με παραβατική, νοσηρή συμπεριφορά.

Δίκη, πρωτοφανής στα χρονικά

Η δίκη που ξεκίνησε αυτή τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, είναι πρωτοφανής στα χρονικά: οι κατηγορούμενοι χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες, περίπου εξήντα δικηγόροι θα πάρουν θέση και η ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 13 Δεκεμβρίου μετά από μία ακροαματική διαδικασία τεσσάρων μηνών.

Τα μέσα ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος σύζυγος φέρεται να έβρισκε και να στρατολογούσε τους αγνώστους οι οποίοι κυμαίνονταν από 26 έως 73 ετών στο Διαδίκτυο και σκηνοθετούσε και στη συνέχεια κινηματογραφούσε μερικές από τις επιθέσεις. Ο Ντομινίκ και η Ζιζέλ ήταν παντρεμένοι για περισσότερα από 40 χρόνια και έχουν τρία παιδιά και δύο εγγόνια, σύμφωνα με τους Times.

Η Ζιζέλ δεν θυμάται τις επιθέσεις και ενημερώθηκε για την κακοποίηση μόνο αφού την ανακάλυψε η αστυνομία, ανέφεραν οι NYT. Η θαρραλέα γυναίκα ζήτησε η δίκη να είναι δημόσια. «Θέλει να ευαισθητοποιήσει, όσο το δυνατόν ευρύτερα, για το τι της συνέβη, ώστε τέτοια γεγονότα να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά», είπε η δικηγόρος της

Οι αποκαλύψεις έχουν επίσης πυροδοτήσει συζητήσεις στη Γαλλία σχετικά με την αναθεώρηση των νόμων για τον βιασμό για να διευκρινιστεί ότι οι σεξουαλικές πράξεις χωρίς συγκατάθεση συνιστούν βιασμό και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκατάθεση, όταν κάποιος βρίσκεται σε αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή