Ναυάγιο Bayesian: Τελείωσε το οξυγόνο, πέθαναν από «άτυπο πνιγμό»– Τι έδειξε η νεκροψία για 4 θύματα

Πέντε από τα έξι θύματα βρέθηκαν στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στην καμπίνα που πλημμύρισε τελευταία
AP Photo
2'

Μαρτυρικό θάνατο φαίνεται πως είχαν τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά θύματα του ναυαγίου του Bayesian καθώς όπως μεταδίδει η ιταλική La Repubblica η νεκροψία που πραγματοποιήθηκε επιβεβαίωσε ότι πέθαναν από «άτυπο πνιγμό». Τα θύματα κατανάλωσαν όλο το οξυγόνο που είχε απομείνει, καθώς το σκάφος βυθιζόταν.

Η εξέταση που έγινε στις σορούς του δικηγόρου, Κρις Μορβίλο, και της συντρόφου του, Νέντα, αλλά και αυτές στις σορούς του τραπεζίτη της Morgan Stanley, Τζόναθαν Μπλούμερ, και της συντρόφου του, Τζούντιθ, αποτελούν βασικό κομμάτι στην αναπαράσταση της τραγωδίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο βρετανός μεγιστάνας, Μάικ Λιντς, και η 18χρονη κόρη του, Χάνα. Όλοι τους βρέθηκαν στις καμπίνες του σούπερ γιοτ που βυθίστηκε τη νύχτα της 19ης Αυγούστου στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισε και ανέσυρε πέντε από τα έξι πτώματα τα οποία βρίσκονταν σε μία καμπίνα, στην αριστερή πλευρά του πλοίου, αυτή που πλημμύρισε τελευταία. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης, η Χάνα Λιντς, βρισκόταν στην επόμενη καμπίνα, επίσης στην αριστερή πλευρά του κύτους. Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι πρόκειται για «ξηρό πνιγμό», καθώς σύμφωνα με τις ενδείξεις τα έξι θύματα ήταν ξύπνια, αλλά δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο πάνω κατάστρωμα καθώς παγιδεύτηκαν στον χώρο της καμπίνας.

Η θεωρία που επικρατεί είναι ότι η Άντζελα Μπαρκάρες ξύπνησε από την κακοκαιρία και ανέβηκε από την καμπίνα στο κατάστρωμα όπου βρίσκονταν 9 από τα 10 μέλη του πληρώματος. Εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας στο σκάφος έπεφταν διάφορα αντικείμενα και αφού η Μπαρκάρες αντολήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης επιχείρησε να κατέβει στις καμπίνες για να ειδοποιήσει τον άνδρα της και την κόρη της, αλλά δεν πρόλαβε.

Η Άντζελα Μπαρκάρες και οι άλλοι 14 επιζώντες βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ το Bayesian βυθιζόταν. Τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ διασώθηκε μαζί με τους άλλους από ολλανδικό σκάφος. Μάλιστα τα τραύματά της ήταν τέτοια που για μία εβδομάδα δεν μπορούσε να περπατήσει εξαιτίας των πληγών που προκλήθηκαν από τα σπασμένα αντικείμενα εντός του σκάφους.

Για τα επτά θύματα του ναυαγίου αρκούσε να φτάσουν στο κύριο κατάστρωμα για να σωθούν. Όμως έμειναν εγκλωβισμένοι, παλεύοντας να ανασάνουν, μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο.

Σχετικές ειδήσεις