Συναγερμός στο Μόναχο: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Συναγερμός στο Μόναχο: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Ενισχύονται οι δυνάμεις
2'

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρει ότι νωρίτερα σήμερα, ένας ύποπτος άνοιξε πυρ στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ναζισμού του Μονάχου. Η αστυνομία του Μονάχου δεν έχει σχολιάσει λεπτομέρειες για το περιστατικό, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πυροβόλησε τον δράστη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ενισχύει την παρουσία της στην πόλη, αν και δεν έχει πληροφορίες για άλλες τοποθεσίες ή υπόπτους. Ζήτησε επίσης από το κοινό να μην κοινοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο από την επιχείρηση, αλλά να τις ανεβάσει σε μια πύλη για να βοηθήσει τους ανακριτές.

Μετά από δυνατούς ήχους αλλεπάλληλων πυροβολισμών κοντά στο κτήριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν στο σημείο, με τις αρχές να λένε ότι «ένας ύποπτος χτυπήθηκε». Το αστυνομικό τμήμα του Μονάχου ανέφερε σε X post ότι «οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον ενός ύποπτου ατόμου, το άτομο χτυπήθηκε» και «απέκλεισαν» την περιοχή.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόναχο από το πρωί ως απάντηση σε ένα περιστατικό κοντά στο ναζιστικό κέντρο τεκμηρίωσης της πόλης. Το κέντρο βρίσκεται κοντά στο προξενείο του Ισραήλ, στην περιοχή Karolinenplatz

Νωρίτερα, η αστυνομία είπε ότι ένα ελικόπτερο βρισκόταν στον αέρα για να εκτιμήσει την κατάσταση. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους υπόπτους σε σχέση με την επιχείρηση, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι μεγάλες δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή