Mακελειό στη Τζόρτζια: Ποιος είναι ο έφηβος δράστης που αιματοκύλισε το σχολείο του - «Ήταν ήσυχος»

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο γυμνάσιο της Τζόρτζια ονομάζεται Colt Gray είναι μόλις 14 ετών και ήταν ήσυχος και μονολεκτικός.
O Κολτ Γκρέι
Χ
3'

Ο διαταραγμένος μακελάρης στο σχολείο της Τζόρτζια, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο συμμαθητές και δύο καθηγητές του το πρωί της Τετάρτης, προσπάθησε να επιστρέψει στην τάξη της άλγεβρας - αλλά εμποδίστηκε από μια συνομήλική του αφού προφανώς είδε ότι είχε όπλο, σύμφωνα με μία άλλη μαθήτρια.

Λίγο μετά την άρνηση, ένας γύρος πυροβολισμών ξέσπασε μέσα στο γυμνάσιο Apalachee στο Winder. Η μαθήτρια Lyela Sayarath είπε στο CNN ότι ο ύποπτος ένοπλος Colt Gray, καθόταν δίπλα της στην τάξη των μαθηματικών, έφυγε στην αρχή του μαθήματος και επέστρεψε λίγο πριν το τέλος.

Η Sayarath φέρεται να είπε ότι κάποιος από το μεγάφωνο είπε στον καθηγητή τους να ελέγξει το email του και λίγα λεπτά αργότερα ο Gray, 14 ετών, θέλησε να επιστρέψει στην τάξη. Επειδή οι πόρτες κλειδώνουν αυτόματα όταν κλείνουν, κάποιος από το εσωτερικό της τάξης θα έπρεπε να τον αφήσει να μπει.

«Παρά λίγο να τον αφήσουν να μπει, αλλά είμαι σίγουρη ότι είδε ότι είχε όπλο και έτσι οπισθοχώρησε», είπε. «Και μετά απομακρύνθηκε και τότε ακούσαμε τον πρώτο γύρο του πυρός». Ο ένοπλος είχε μετακομίσει σε άλλη τάξη, όπου άνοιξε πυρ, είπε.

Όταν η Sayarath και οι συμμαθητές της άκουσαν πυροβολισμούς, όλοι έπεσαν στο πάτωμα και έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο. «Ο δάσκαλος έσβησε τα φώτα, αλλά μαζευτήκαμε όλοι μαζί. Και έσπρωξα γραφεία μπροστά μας», είπε.

Η έφηβη περιέγραψε τον Γκρέι ως «αρκετά ήσυχο» και αποκάλυψε ότι έχανε τακτικά το μάθημα. «Ακόμα και όταν μιλούσε, οι απαντήσεις του ήταν μονολεκτικές ή έκανε σύντομες δηλώσεις», είπε. Φαίνεται μάλιστα οτι η ίδια δεν εξεπλάγη που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο.

«Ακριβώς επειδή όταν σκέφτεσαι του δράστες και το πώς ενεργούν ή τα πράγματα που κάνουν, συνήθως είναι το ήσυχο παιδί ή αυτό είναι το στερεότυπο και ήταν αυτός που ταίριαζε με αυτήν την περιγραφή στην τάξη μας», πρόσθεσε.

Ο Γκρέι τέθηκε υπό κράτηση λίγα λεπτά αφότου φέρεται να ξεκίνησε τον μαζικό πυροβολισμό που σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε άλλους εννέα στο γυμνάσιο, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από την Ατλάντα. Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Τετάρτης ότι χρησιμοποίησε ένα τουφέκι AR-15 κατά τη διάρκεια του μακελειού.

Αποκαλύφθηκε ότι πέρυσι, ο Γκρέι ανακρίθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με «αρκετές ανώνυμες διαδικτυακές απειλές για πυροβολισμό σε σχολείο σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα», σύμφωνα με κοινή δήλωση του FBI και του γραφείου του σερίφη της κομητείας Τζάκσον. Οι απειλές περιελάμβαναν φωτογραφίες με όπλα.

Τότε, τόσο ο ύποπτος όσο και ο πατέρας του κατέθεσαν στον σερίφη της κομητείας. «Ο πατέρας δήλωσε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά οτι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά», ανέφερε η δήλωση. «Ο εφηβος αρνήθηκε ότι έκανε τις απειλές στο διαδίκτυο. Η κομητεία Τζάκσον ειδοποίησε τα τοπικά σχολεία για συνεχή παρακολούθηση του θέματος».