Ισραήλ: 4χρονος έσπασε κατά λάθος αγγείο από την Εποχή του Χαλκού σε μουσείο

Τα κομμάτια-τμήματα του αγγείου, ειδικότερα ενός βάζου -εξαιρετικά σπάνιου-, βρέθηκαν άθικτα

Ισραήλ: 4χρονος έσπασε κατά λάθος αγγείο από την Εποχή του Χαλκού σε μουσείο

Το σπασμένο αγγείο από τον 4χρονο

Μουσείο Hecht
2'

Ένα μικρό παιδί προκάλεσε ένα καταστροφικό ατύχημα σε δημόσιο χώρο και ειδικότερα σε μουσείο, καθώς έσπασε αντικείμενο από την Εποχή του Χαλκού.

Η ιστορία έρχεται από τη Χάιφα του Ισραήλ με πρωταγωνιστή έναν 4χρονο «μπόμπιρα» ο οποίος έσπασε ένα αγγείο της Εποχής του Χαλκού που χρονολογείται πριν από 3.500 χρόνια. Ο πατέρας του μικρού, ο Άλεξ Γκέλερ δεν είδε το βάζο να συντρίβεται στο πάτωμα, αλλά άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο ενός κεραμικού αντικειμένου να… σπάει. Μάλιστα, το έκθεμα ήταν ακριβώς μπροστά από τον γιο και τη σύζυγό του στο Μουσείο Hecht. Όταν ο ίδιος αντίκρισε το θέαμα δήλωσε βαθιά σοκαρισμένος.

«Η γυναίκα μου αντέδρασε πιο γρήγορα από εμένα», είπε στο AP. «Έπιασε τον γιο μας για να τον βγάλει έξω και να τον ηρεμήσει αλλά και να του εξηγήσει ότι δεν σωστό ό,τι είχε γίνει».

Ωστόσο η ιστορία πήρε μια ευχάριστη τροπή. Τα κομμάτια-τμήματα του αγγείου, ειδικότερα ενός βάζου -εξαιρετικά σπάνιου-, βρέθηκαν άθικτα και όχι σε θραύσματα. Έτσι, οι υπεύθυνοι του μουσείου σκοπεύουν να τα… επανενώσουν! Παράλληλα, επέδειξαν βαθιά ευγενική συμπεριφορά λέγοντας πως «το μουσείο δεν είναι μαυσωλείο, αλλά ένας τόπος ανοιχτός σε οικογένειες», δείχνοντας έτσι κατανόηση στη -λανθασμένη- συμπεριφορά του 4χρονου.

Στην πραγματικότητα, το μουσείο δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το περιστατικό ως ευκαιρία διδασκαλίας και ζήτησε από τον Γκέλερ αλλά κυρίως από τον γιο του να επιστρέψουν και να δουν πώς το προσωπικό θα τα συνταιριάξει τα κομμάτια του αγγείου.

«Το βάζο πιθανότατα προοριζόταν αρχικά για τη μεταφορά τοπικών προμηθειών, όπως κρασί και ελαιόλαδο», αναφέρει το BBC. «Προηγείται της εποχής του Βιβλικού Βασιλιά Δαβίδ και του Βασιλιά Σολομώντα και είναι χαρακτηριστικό της περιοχής της Χαναάν στην ανατολική ακτή της Μεσογείου».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork.org

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή