Γαλλία: Απαγόρευε στους βιαστές της γυναίκας να φορούν προφυλακτικό - Ενας ήταν θετικός στον HIV

Ο Πελικό τόλμησε να κατηγορήσει την τότε συζυγό του ότι τον απατούσε αφότου παραπονέθηκε για σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα και βρέθηκε θετική σε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα

Γαλλία: Απαγόρευε στους βιαστές της γυναίκας να φορούν προφυλακτικό - Ενας ήταν θετικός στον HIV
6'

Η δίκη του Ντομινίκ Πελικό, ενός άνδρα που ενορχήστρωσε μια εννιάχρονη εκστρατεία κακοποίησης, ναρκώνοντας τη σύζυγό του πριν προσκαλέσει δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν, έχει σοκάρει τη Γαλλία και όλον τον πλανήτη από τη Δευτέρα που ξεκίνησε.

Τις τελευταίες δύο ημέρες το δικαστήριο άκουσε πώς ο Πελικό, 71 ετών, έστειλε έναν χείμαρρο διεφθαρμένων μηνυμάτων σε πρόθυμους συμμετέχοντες σε chatroom, λέγοντας σε όσους αποδέχονταν την πρόσκληση να κακοποιήσουν τη σύζυγό του: «Είστε σαν εμένα - σας αρέσει η διαδικασία του βιασμού».

Το δικαστήριο είδε επίσης 50 άνδρες να παρελαύνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι οποίοι δικάζονται όλοι μαζί με τον διαταραγμένο εγκέφαλο για διακεκριμένο βιασμό.

Αλλά η κόρη του Πελικό, η Καρολίν Ντάριαν, έχει ήδη δώσει με λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν, έναν εκτενή απολογισμό της αποτρόπαιας συμπεριφοράς του πατέρα της.

Στο βιβλίο της με τίτλο «And I Stopped Calling You Papa» (Και σταμάτησα να σε λέω μπαμπά), η Ντάριαν, ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί, εξηγεί σε 176 σελίδες τους τρόπους με τους οποίους ο πατέρας της χειραγωγούσε, κακοποιούσε και κατέστρεφε τη σωματική και ψυχική υγεία της συζύγου του Ζιζέλ, προτού τελικά αποκαλυφθούν οι σκοτεινές πράξεις του τον Νοέμβριο του 2020.

Γράφει πώς ο πατέρας της «έντυνε τη μαμά σαν φτηνή πόρνη» και απαγόρευε σε πολλούς από τους άνδρες που προσκαλούσε στο σπίτι της οικογένειας να φορούν προφυλακτικό, καθώς κακοποιούσαν την αναίσθητη μητέρα της, μεταξύ των οποίων και ένας που βρέθηκε θετικός στον ιό HIV.

Και εξηγεί πώς ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα ότι και εκείνη είχε ναρκωθεί από τον ίδιο της τον πατέρα, είχε ντυθεί με εσώρουχα και είχε αφεθεί σε εμβρυακή στάση, καθώς εκείνος την τραβούσε με μία φωτογραφική μηχανή.

Η Ντάριαν έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου κλαίγοντας την Τρίτη, αφού οι εικόνες αυτές συζητήθηκαν εν μέσω της δίκης.

Το βιβλίο της Ντάριαν, που κυκλοφόρησε το 2022 περίπου ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων του πατέρα της, καταγράφει την καταστροφή της οικογένειας Πελικό όταν η υγεία της Ζιζέλ κατέρρεε ανεξήγητα.

Αν και κάποια από τα ονόματα άλλαξαν όταν εκδόθηκε το βιβλίο, η Ντάριαν δίνει μια φρικτή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο πατέρας της χειραγωγούσε τη μητέρα της και τη νάρκωνε με ισχυρά ηρεμιστικά.

Αποσπάσματα του κειμένου της έχουν ήδη αναφερθεί από τον δικαστή στην αίθουσα του δικαστηρίου της Αβινιόν αυτή την εβδομάδα.

Γράφοντας για ένα περιστατικό το καλοκαίρι του 2018, η Ντάριαν θυμάται πώς ο αδελφός της πήγε να επισκεφθεί τους γονείς τους για ένα βραδινό γεύμα, μόνο και μόνο για να δει τη μητέρα της να αποκοιμιέται σχεδόν στο τραπέζι.

«Λίγα μόνο λεπτά αφότου κάθισε η μαμά κουνιόταν στην καρέκλα της σαν να ήταν μεθυσμένη», αναφέρει η Ντάριαν.

«Ξαφνικά όλο της το σώμα είχε αδειάσει από ενέργεια, σαν μια κούκλα από ύφασμα».

«Συμβαίνει κάποιες φορές. Είναι καλύτερα να την πάω στο κρεβάτι», φέρεται να είπε ο πατέρας της, υποδυόμενος τον ρόλο του ανήσυχου συζύγου που ενεργεί προς το συμφέρον της συζύγου του.

«Στην πραγματικότητα το κοκτέιλ φαρμάκων, που έχυσε στο ποτήρι με το ροζέ της, είχε αρχίσει να επιδρά», είπε η Ντάριαν.

Συνεχίζει γράφοντας ότι ο Πελικό τόλμησε να υπονοήσει ότι η σύζυγός του είχε σχέση, όταν εκείνη παραπονέθηκε για σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα και βρέθηκε θετική σε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Η Νταριάν ισχυρίστηκε ότι όταν η Ζιζέλ είπε στον σύζυγό της ότι χρειαζόταν θεραπεία για την ανεξήγητη ασθένεια, εκείνος τη ρώτησε: «Λοιπόν, τι κάνεις τις μέρες σου;», κατηγορώντας την ότι έβγαινε με άλλους άντρες, ενώ εκείνος έπαιζε μπιλιάρδο ή έκανε ποδηλασία στους πρόποδες του Mont Ventoux.

Εξήγησε επίσης πώς, παρά το γεγονός ότι προσκαλούσε έως και 72 άνδρες στο σπίτι της οικογένειας για να βιάσουν τη Ζιζέλ, ο πατέρας της δεν ζήτησε ούτε μία φορά χρήματα, ούτε προσπάθησε να επωφεληθεί από το βάρβαρο αυτό σχέδιο.

«Η απόλυτη διαστροφή... Ο πατέρας, που πάντα είχε οικονομικά προβλήματα, δεν επωφελήθηκε από τη μαμά. Το έκανε καθαρά για την ευχαρίστησή του».

Η ανακάλυψη των διεστραμμένων εγκλημάτων του πατέρα της διέλυσε την οικογένεια Πελικό και άλλαξε ανεπανόρθωτα την πορεία της ζωής κάθε μέλους, δήλωσε η Ντάριαν.

Έχει περιγράψει τη κατάσταση, στο βιβλίο της και σε διάφορες συνεντεύξεις της στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως «οικογενειακό κατακλυσμό», «σεισμό» και «έκρηξη», προσθέτοντας ότι η άλλοτε «βαρετή αλλά επιτυχημένη» ζωή της είχε διαλυθεί.

«(Είχα) σύζυγο, γιο, σπίτι και δουλειά που αγαπούσα... Δεν ξέρεις την αξία της βαρεμάρας μέχρι να την χάσεις», έγραψε, προσθέτοντας πως υπέστη ψυχικό κλονισμό και περιορίστηκε για λίγο σε ψυχιατρική πτέρυγα τις ημέρες μετά την αποκάλυψη των πράξεων του πατέρα της.

Αργότερα αναγκάστηκε να προσπαθήσει να εξηγήσει το σενάριο στο μικρό της παιδί, το οποίο είχε περάσει πολλές ευτυχισμένες μέρες παίζοντας με τον παππού του στον καταπράσινο κήπο και την οικογενειακή πισίνα των Πελικό.

Εκτός από συγγραφέας, η Ντάριαν συνέχισε να ιδρύει μια ένωση με την ονομασία «Μη με βάζεις για ύπνο», η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τα εγκλήματα που προκαλούνται από ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού.

Έγραψε επίσης πώς την «κατατρέχει» εδώ και καιρό ο φόβος ότι ο πατέρας της μπορεί να είχε καλέσει άνδρες να τη βιάσουν κι εκείνη, προσθέτοντας: «Είμαι πεπεισμένη ότι με νάρκωσαν, αλλά εκείνος δεν θα το παραδεχτεί ποτέ».

Ο πατέρας της έχει παραδεχτεί τη χειραγώγηση και την κακοποίηση της συζύγου του, αλλά έχει αρνηθεί ότι κακοποίησε την Ντάριαν.

«Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου» δήλωσε στους εισαγγελείς.

Η συγκλονιστική δίκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου με 51 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό κατά συναυτουργία.

*Με πληροφορίες από την Daily Mail

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή