Απίστευτη χυδαιότητα Φιντάν: Συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ και την αποκάλεσε «Μακεδονία»

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις καθώς η Τουρκία και τα Σκόπια φαίνεται πως γίνανε... φιλαράκια!
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved
2'

«Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Αυτό το ρητό φαίνεται πως ακολουθεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Τίμκο Μουτσούνσκι, αποκαλώντας τη χώρα του... Μακεδονία!

Και όχι μια φορά, αλλά συνολικά τρεις, κάτι που μαρτυρά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί σε διπλωματικό επεισόδιο επικίνδυνα, με τον κίνδυνο ακόμα και να... κοπεί!

«Η Τουρκία είναι αποδεδειγμένα φίλος και νατοϊκός σύμμαχος της ‘Μακεδονίας’», ακούστηκε σήμερα στα Σκόπια από τους Φιντάν και Τίμκο Μουτσούνσκι (Υπουργός Εξωτερικών), με τον Τούρκο να προσθέτει: «Η Τουρκία έχει υποστηρίξει σταθερά την ‘Μακεδονία’ από την ανεξαρτησία της και θα συνεχίσει να το κάνει».


Κατά τα άλλα ο Χακίν Φιντάν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Φιντάν τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο όγκος του διμερούς εμπορίου «στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια», να ενισχυθεί η συνεργασία στους τομείς της άμυνας (στρατιωτική συνεργασία και κοινές ασκήσεις) και της ενέργειας, αλλά και να δημιουργηθεί «συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου».

Γεγονός που αποδεικνύει ότι η στρατηγική επιλογή περικύκλωσης της χώρας μας από την Τουρκία συνεχίζεται αφού αντίστοιχες κινήσεις «αβρότητας» πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόσο με την ... Αλβανία όσο και με την Λιβύη.

Όσο η Ελλάς παραμένει εγκλωβισμένη στην Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είχε διαφημισθεί ότι θα έλυνε τα προβληματά μας με τον... βορρά η Τουρκία μετατρέπεται σε περιφερειακή δύναμη, χτίζοντας σχέσεις - και στρατιωτικές - με όλους μας σχεδόν τους γείτονες.
Και με κάθε τρόπο προκαλεί την χώρα μας!

Σχετικές ειδήσεις