Τρόμος στην Ευρώπη: Λίγο πριν την επίθεση ζήτησαν να βγεί ο στρατός στους δρόμους της Βιέννης

Ο φόβος του Ισλάμ και της εγκληματικότητας αλλάζει το τοπίο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!
2'

Λίγες ώρες πριν ο αυστριακής υπηκοότητας ισλαμιστής πραγματοποιήσει την επίθεση στο Μόναχο, ο πρώην αντιδήμαρχος της Βιέννης, είχε ζητήσει την ανάπτυξη του στρατού στους δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αυστριακού κόμματος της Ελευθερίας στην Βιέννη Ντομινίκ Νεππ υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και του πρωτοφανούς κύματος εγκληματικότητας που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Βιέννης είχε τονίσει ότι «η μόνη λύση που απομένει για την αποκατάσταση της τάξης είναι η ανάπτυξη του στρατού».
Όπως υπογράμμισε ότι αν οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να προστατεύσουν τις πρεσβείες, πρέπει να κάνουν το ίδιο και για τους απλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Νεππ, η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δεν είναι σε θέση να ανακόψει το κύμα βίας που προκαλούν οι συμμορίες μεταναστών, αφήνοντας τον στρατό ως τη μόνη λύση για την αποκατάσταση της τάξης.

«Τα πρόσφατα ομαδικά εγκλήματα έδειξαν ότι η ασφάλεια και η δημόσια τάξη δεν είναι πλέον εγγυημένες στη Βιέννη. Ακριβώς όπως οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να προστατεύουν τις πρεσβείες, πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προστατεύουν τους απλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Nepp στον αυστριακό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, προσθέτοντας ότι εκατό στρατιώτες θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα τάξη στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του FPÖ στη Βιέννη, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναπτυχθούν στις περιοχές με υψηλό αριθμό μεταναστών, όπου ο αριθμός των εγκλημάτων κατά της ζωής και της δημόσιας ασφάλειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Ανέφερε ως παραδείγματα τη διαβόητη συνοικία μεταναστών της Βιέννης, Favoriten, το σταθμό του μετρό Reumannplatz στο κέντρο της πόλης, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Praterstern και Handelskai και ολόκληρο το τμήμα της γραμμής U6 του μετρό.

Όπως αναφέρει το Vienna News International, «τους τελευταίους μήνες, οι δρόμοι της Βιέννης έχουν συγκλονιστεί από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών Σύριων και Τσετσένων . Οι συγκρούσεις αυτές, οι οποίες αρχικά θεωρήθηκαν ως εθνοτικές εντάσεις, έχουν προκαλέσει αναταραχή στην πόλη».

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων εγκλημάτων στις συνοικίες των μεταναστών της Βιέννης έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, κατά μέσο όρο 460 εγκλήματα διαπράττονται καθημερινά στην αυστριακή πρωτεύουσα και περίπου το 52% των υπόπτων έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει την ηλικία ποινικής ευθύνης στα 12 έτη λόγω της επιδείνωσης της δημόσιας ασφάλειας.

Η ανάπτυξη του στρατού στους δημόσιους χώρους δεν είναι καθόλου πρωτοφανής στην Ευρώπη. Νωρίτερα φέτος, η Σουηδία ανέπτυξε ένοπλες δυνάμεις στους δρόμους για να αναχαιτίσει ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας.

Σχετικές ειδήσεις